Dalijuosi trimis paprastais receptais.

Pirmosios picos paslaptis – tarpinis sūrio sluoksnis.

Vienai picai reikės:

  • 2 tortilijų
  • 35 g tarkuoto fermentinio sūrio (tarpiniam sluoksniui)
  • 3–4 v.š. biraus/tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 1/2 a.š. raudonėlio
  • 60 g mėgstamo kumpelio
  • 1/2 juostelėmis supjaustytos saldžiosios paprikos
  • 3–5 griežinėliais supjaustytų žaliųjų alyvuogių

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Ant vieno tortilijos paplotėlio beriame sūrį ir ant viršaus dedame kitą tortiliją.
  3. Tuomet tepame pomidorų pastą, pagardiname raudonėliu ir sudedame visus likusius ingredientus (kietąjį sūrį beriame paskutinį).
  4. Picą perkeliame į orkaitę ir kepame apie 8–10 min.

Antrajai picai reikės:

  • 1 tortilijos
  • 2 v.š. pomidorų pastos (vietoj pomidorų pastos galite naudoti konservuotos smulkintus pomidorus)
  • 1/2 a.š. raudonėlio
  • 1/3 iškeptos vištienos krūtinėlės (kepiau pagardintą druska, pipirais ir saldžiąja paprika)
  • 2–3 saulėje džiovintų pomidorų
  • 30–35 g tarkuoto fermentinio sūrio

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Tortiliją ištepame pomidorų pasta, pagardiname raudonėliu ir sudedame visus ingredientus.
  3. Picą perkeliame į orkaitę ir kepame apie 8–10 min.
  4. Iškepusią picą galite pagardinti įvairiais žalumynais: špinatais, gražgarstėmis, bazilikais.

Trečiajai picai reikės:

  • 1 tortilijos
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 1/2 a.š. raudonėlio
  • 1/3 iškeptos vištienos krūtinėlės (kepiau pagardintą druska, pipirais ir saldžiąja paprika)
  • 50–60 g mocarelos
  • 1/2 pomidoro

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Tortiliją ištepame pomidorų pasta, pagardiname raudonėliu ir sudedame visus ingredientus.
  3. Picą perkeliame į orkaitę ir kepame apie 8–10 min.

Skanaus!