Dalijuosi trimis paprastais receptais.
Pirmosios picos paslaptis – tarpinis sūrio sluoksnis.
Vienai picai reikės:
- 2 tortilijų
- 35 g tarkuoto fermentinio sūrio (tarpiniam sluoksniui)
- 3–4 v.š. biraus/tarkuoto kietojo sūrio
- 2 v.š. pomidorų pastos
- 1/2 a.š. raudonėlio
- 60 g mėgstamo kumpelio
- 1/2 juostelėmis supjaustytos saldžiosios paprikos
- 3–5 griežinėliais supjaustytų žaliųjų alyvuogių
Gaminimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Ant vieno tortilijos paplotėlio beriame sūrį ir ant viršaus dedame kitą tortiliją.
- Tuomet tepame pomidorų pastą, pagardiname raudonėliu ir sudedame visus likusius ingredientus (kietąjį sūrį beriame paskutinį).
- Picą perkeliame į orkaitę ir kepame apie 8–10 min.
Antrajai picai reikės:
- 1 tortilijos
- 2 v.š. pomidorų pastos (vietoj pomidorų pastos galite naudoti konservuotos smulkintus pomidorus)
- 1/2 a.š. raudonėlio
- 1/3 iškeptos vištienos krūtinėlės (kepiau pagardintą druska, pipirais ir saldžiąja paprika)
- 2–3 saulėje džiovintų pomidorų
- 30–35 g tarkuoto fermentinio sūrio
Gaminimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Tortiliją ištepame pomidorų pasta, pagardiname raudonėliu ir sudedame visus ingredientus.
- Picą perkeliame į orkaitę ir kepame apie 8–10 min.
- Iškepusią picą galite pagardinti įvairiais žalumynais: špinatais, gražgarstėmis, bazilikais.
Trečiajai picai reikės:
- 1 tortilijos
- 2 v.š. pomidorų pastos
- 1/2 a.š. raudonėlio
- 1/3 iškeptos vištienos krūtinėlės (kepiau pagardintą druska, pipirais ir saldžiąja paprika)
- 50–60 g mocarelos
- 1/2 pomidoro
Gaminimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Tortiliją ištepame pomidorų pasta, pagardiname raudonėliu ir sudedame visus ingredientus.
- Picą perkeliame į orkaitę ir kepame apie 8–10 min.
Skanaus!