Jie sujungė savo gebėjimus ir sukūrė tokią vietą, kur atėję žmonės tampa ne restorano klientais, bet tikrais trijulės sukurtų namų svečiais, rašoma pranešime spaudai.

Ši vieta yra tarsi lengvas spyris užsisenėjusiai Užupio bohemos kultūrai, todėl pavadinimas ir yra „Kitsch“, kičas - matyt yra baisiausias dalykas, kuris gali atsitikti. Bet restorano įkūrėjai tai asocijuojasi su tam tikra laisve.

Restorane yra įsikūrusi galerija, kurioje eksponuojami menininkų darbai, tačiau ekspozicija nebus statiška, ji keisis ir suteiks restoranui vis naujų spalvų. „Kitsch“ yra įrengta muzikinė erdvė su pianinu ir gitaromis, čia bus rengiami gyvos muzikos pasirodymai. Ši vieta yra ypač atvira menui. Tiesa, čia nebus nuolatinio meniu, kas kartą atvykęs restorano svečias bus nustebintas virtuvės improvizacijomis.

„Aš manau, kad kiekvieno patiekalo pagrindas yra trys paprasti ingredientai, tai yra: svogūnas, česnakas ir fantazija. Viskas – daugiau nieko nereikia. Svogūnas pigu, česnakas – nebrangu, o fantazija nemokama. Mane labiausia stebina, kuomet žmonės yra tiesiog pamiršę paprastų produktų skonį. Niekas nebesupranta kaip bulvių sriuba gali būti skani. Restoranas nesiorientuoja į pramoninę gamybą, tai yra jauki – namų stiliaus virtuvė. Dėl to nebus nuolatinio meniu.“, – sako „Kitsch“ patiekalų kūrėjas, Arūnas.

Restoranas „Kitsch“

Restorano virtuvėje dažniausia yra gaminami skandinaviško stiliaus patiekalai, pavyzdžiui, labai speciali menkė. Ji yra ne kepta, o blanširuota, visiškai negardinta papildomais skoniais, nes prieskonius atstoja visa tai kas yra aplink. Virtuvėje yra gaminami patiekalai ir su banginio mėsa, kuri į restoraną atkeliauja tiesiai iš Norvegijos. Kol kas Lietuvoje nėra tokio restorano, kur būtų gaminami patiekalai iš banginio mėsos. Su šia mėsa yra daromi sumuštiniai, karpačo, kepsniai. Tai yra lyg ta pati jautiena – tik iš jūros. Artėjant Kalėdoms bus ruošiami skandinaviški Kalėdiniai patiekalai.

Restoranas „Kitsch“

„Jau daug metų važinėju į Lietuvą, kadangi labai dažnai valgau kavinėse ir restoranuose, pastebėjau, kad per pastarąjį laikotarpį patiekalų kainos šoktelėjo apie 2-3 kartus. Man, kaip verslininkui, dažnai valgyti restoranuose pasidarė gana brangu, todėl kartu su komanda įkūrėme vietą, kurioje būtų ne tik geras maistas, bet ir išties mažos jo kainos. Sukūrėme išskirtinę atmosferą, kurioje būtų jauku ir žmonės jaustųsi lyg namuose“, – pasakojo restorano-galerijos bendrasavininkas, verslininkas Lars Young Mogensen.

„Mes kūrėme idilę sau, tai, kas patinka mums patiems. Man patinka kurti, bendrauti su žmonėmis, o ypač menininkais, todėl čia padaryta galerija, kad jie atėję galėtų save realizuoti. Aš puikiai žinau ką reiškia būti menininku ir neturėti kur pasireikšti. Čia gali ateiti muzikantai pagroti, būtent jiems yra įkurtas saviraiškos kampelis. Mes patys kūrėme šį kičinį interjerą, ant lubų tapėme virtuvės piešinį, mano mama pasiuvo užuolaidas, tėtis padarė barą, draugė, nuostabi dizainerė, nudažė kėdes.“, – lyg apie savo kūdikį kalba viena iš restorano įkūrėjų, menininkė Tatjana.

Restoranas „Kitsch“

Per beveik mėnesio restorano-galerijos gyvavimo laiką jau atsiranda nuolatinių svečių, kuo labai džiaugiasi originalaus restorano įkūrėjai. Dauguma iš jų yra aplinkiniai, Užupio gyventojai, o tai reiškia, kad čia svečiai randa jaukią, menišką atmosferą, išskirtinį maistą už prieinamą kainą. Restorano klientų skalė iš tiesų yra gana plati, čia galima sutikti ne tik menininkus, bet ir verslininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)