Šaltuoju metų laiku šiame turguje pamatysi vos vieną kitą atklydusį turistą, o su niekuo nesumaišoma aplink girdima vietinė kalba išduoda – daugiausia lankytojų patys britai. Vieni renkasi šviežius produktus tiesiai iš pačių ūkininkų rankų, kiti skuba prie greito maisto gamintojų prekystalių.

Prekybininkai siūlo didžiulį įvairios mėsos, žuvų, nematytų daržovių ir vaisių, sūrių, įvairių gėrimų asortimentą. Tikrai nebus lengva išsirinkti iš keliolikos rūšių miško grybų ar net ankštinių pupelių, ką jau kalbėti apie prieskonius. Vien brangiojo šafrano – bemaž 25 rūšys.

Nors iš vietoje paragauti siūlomų patiekalų populiarumu niekam nenusileidžia tradiciniai fish and chips ir įvairūs prancūzų konditerijos gaminiai, kuriuos įveikti net ir būnant didžiausiam smaližiui tikrai nelengva, verta pasižvalgyti atidžiau, juk čia savo patiekalus siūlo įvairiausių pasaulio kraštų atstovai. Gal norėtumėte paragauti tikro etiopiško troškinio su karvės skrandžio mėsa, o gal – japoniško žuvies suflė arba čia pat vietoje pjaustomų jūrų ežių?

Su kai kuriais prekybininkais susikalbėti sklandžia anglų kalba nėra taip jau paprasta, tačiau visi iki vieno jie maloniai pakvies prieiti, o jei pamatys, kad iš nežinojimo, kaip valgyti vieną ar kitą patiekalą, nedrįstate – pamokys, kaip tai padaryti be jokių ilgų ceremonijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)