Gian Luca patiekia kelis žuvies paruošimo būdus – jie turėtų įtikti bet kokiam ragautojo skoniui. Kulinarijos šefas dviem būdais ruošia starkį ir upėtakį su gaiviomis šviežių daržovių salotomis. Tuo metu Ali demonstruoja, kaip lengvai pasigaminti burnoje tirpstančius dviejų rūšių šokoladinius triufelius: klasikinius belgiško juodojo šokolado ir gurmaniškus pieninio šokolado su kava ir druska.

Šie receptai ir šefų patarimai – laidoje „Gardu Gardu“, žadama pranešime spaudai.

Žuvies improvizacijos

Reikės:

  • 1 starkio filė
  • 1 upėtakio filė
  • 300 g sultenės salotų
  • 300 g vyšninių pomidoriukų
  • 20 g sviesto
  • druskos
  • pipirų
  • persilado prieskonių
  • alyvuogių aliejaus
  • balto balzaminio acto
  • šviežio šalavijo lapelių
  • šviežio čiobrelio šakelės

Gaminimas:

  1. Perpjauti kiekvieną filė per pusę, nuplauti ir labai gerai nusausinti.
  2. Starkio filė, kepta folijoje orkaitėje: kepimo skardą iškloti folija ir ant jos per vidurį padėti starkio filė oda žemyn. Ant viršaus uždėti porą lapelių šalavijo, pabarstyti persilado prieskoniais, pašlakstyti baltuoju balzaminiu actu ir uždėti keletą per pusę perpjautų pomidoriukų. Folijos kraštus pakelti ir sandariai uždaryti. Kepti iki 150°C–160°C įkaitintoje orkaitėje apie 25–35 min., priklausomai nuo filė storio.
  3. Upėtakio filė, kepta orkaitėje: kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jos per vidurį padėti upėtakio filė oda žemyn. Žuvies viršų pabarstyti persilado prieskoniais ir uždėti porą šakelių šviežio čiobrelio. Kepti iki 150°C–160°C įkaitintoje orkaitėje apie 25–35 min., priklausomai nuo filė storio.
  4. Keptuvėje kepta upėtakio ir starkio filė: keptuvėje išlydyti sviestą, įberti persilado prieskonių ir sudėti žuvį oda žemyn. Kepti iki iškepa iki pusės filė, tada apversti, pašlakstyti baltuoju balzaminiu actu ir visiškai iškepti.
  5. Garnyrus pasirinkti pagal skonį: tinka, bulvės, ryžiai, perlinis kuskusas. Rekomenduojame su šviežiomis sultenės salotomis ir vyšniniais pomidoriukais. Padažas salotoms: 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 valg. šaukštas baltojo balzaminio acto, žiupsnelis druskos ir pipirų.

Šokoladiniai triufeliai

Klasikiniai belgiški juodojo šokolado triufeliai:

  • 400 g juodojo šokolado
  • 200 g sviesto
  • 10 ml konjako arba romo
  • netirpios cukraus pudros

Pieninio šokolado triufeliai su kava ir druska:

  • 400 g pieninio šokolado
  • 200 g sviesto
  • 100 g grietinėlės
  • geros saujos kavos pupelių
  • žiupsnelio rupios jūros druskos
  • kakavos miltelių

Gaminimas:

  1. Ištirpinti juodąjį šokoladą ir nuolat maišant po truputį sudėti kambario temperatūros sviestą. Išmaišyti iki vientisos blizgios masės, supilti konjaką arba romą, permaišyti ir atvėsinti. Atvėsusią masę sudėti į konditerinį maišelį ir juo ant kepimo popieriaus išspausti norimo dydžio saldainius. Palikti šaldytuve vienai valandai. Atšalusius saldainius apvolioti netirpioje cukraus pudroje. Laikyti vėsiai.
  2. Kavos pupeles suberti į konditerinį maišelį ir sunkiu daiktu sutraiškyti. Sutraiškytas pupeles suberti į prikaistuvį ir užpilti grietinėle. Užvirti, nukelti nuo ugnies ir palikti, kol atvės. Išlydyti pieninį šokoladą. Supilti per sietelį grietinėlę ir išmaišyti. Tada nuolat maišant po truputį sudėti kambario temperatūros sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės. Supilti į formą be dugno, apibarstyti rupia jūros druska ir palikti valandai šaldytuve, kad sustingtų. Sustingusią masę išimti iš formos ir supjaustyti norimo dydžio kubeliais. Kubelius apvolioti kakavos milteliais. Laikyti vėsiai.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)