Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Taigi noriu pasidalinti įspūdžiais iš vos prieš dvi savaites duris lankytojams atvėrusio azijietiškos virtuvės greito maisto restorano „Spice“, kuris – neapsigaukite – nieko bendro su aštrumu neturi. Kol kas jį atrasti dar nėra lengva, nes išorinė iškaba su pavadinimu dar gaminama, bet atradus, greitai išeiti visai nesinori. Naujasis restoranas įsikūręs kitapus Halės turgaus, baro „Turgus“ patalpose, jį atidarė trys daug pasaulio matę draugai.

Pietų čia atvykau su dviem savo kolegėmis, kurias vis bandau užkrėsti pozityviąja auksine taisykle – stengtis kasdien pietauti skirtingoje vietoje. Atvykome apie 12.15 val., sutikome dar keletą pietaujančiųjų ir vieną cepelinų ieškotoją, bet laukti mums ilgai netruko, tad pradėjome klausinėti, ką čia labiausiai verta paragauti ir išbandyti. Klausimų kilo natūraliai, nes vien bandyti garsiai tarti patiekalų pavadinimus buvo nelabai drąsu, o ką jau kalbėti apie skonio lūkesčius.

Restoranas „Spice“

Sulaukėme rekomendacijų išbandyti miso sriubą (japoniško stiliaus sultinys su krevetėmis, tofu, wakame ir grybais), kainuojančią 5 EUR, ir bulgogi pagrindinį patiekalą (korėjietiško stiliaus jautiena aromatingame juodųjų pupelių padaže su morkų salotomis) už 7 EUR. Kolegė taip pat išbandyti užsisakė Thai arbatą, kurią šis restoranėlis teikia šaltą (kolegė vis dėlto tikėjosi sulaukti šilto gėrimo, tad apie tai įspėti klientus būtų naudinga iš anksto), bet labai tonizuojančią.

Tiesa, čia kasdien 11–14 val. galioja dienos pietų pasiūlymas, kurio komplekte gausite vieną iš dviejų bendrame meniu esančių sriubų (tik mažesnę porciją, nei užsisakytumėte atskirai) ir vieną iš pasirinktų karštųjų patiekalų. Alkani neliks ir vegetarai bei veganai, jiems taip pat siūlomi įdomūs patiekalai. Toks pietų derinys kainuoja 5,5 EUR. Stalo vanduo su citrina, įvairūs jų pačių gaminti padažai čia savitarnos zonoje ir papildomai nieko nekainuoja. Tad ar mums patiko?

Restoranas „Spice“

Ar skanu? Mane ir kolegę, valgiusią tą patį bulgogi patiekalą, sužavėjo sodraus skonio pupelių padažu pagardinta jautiena su ryžiais ir su gaiviomis traškiomis morkytėmis, pateiktomis atskirai. Morkyčių padažas gamintas jų pačių, toks labai spalvingas ir gaivus. Labai skanu ir porcija pakankamai didelė, o jeigu dar prieš tai suvalgytumėte sriubos, iš čia išeitumėte tikrai sotūs.

Kolegė, valgiusi miso sriubą, teigė, kad ji jai sukėlė itin keistus jausmus. Pasakyti, kad tai nuo dabar bus jos mėgstamiausias patiekalas, ji negalėtų, nes nėra pratusi prie tokių neįprastų skonių derinio. Neįprasta, bet nebūtų blogai ir išbandyti šią skonio bei kvapo samplaiką, bent mane suintrigavo.

Galiausiai pietus pasaldinome ir labai gardžiais naminiais rankų darbo juodojo sezamo sėklų ledais (1 rutuliukas – 1 EUR).

Ar greita? Kadangi pietaujančių žmonių tuo metu daug nesutikome, visu aptarnaujančio ir gaminančio personalo dėmesiu galėjome mėgautis vienos ir neskubėdamos. Mūsų pietų pertrauka truko apie valandą, bet toks tempas buvo mūsų pačių pasirinkimas. Prieš mus pietavusi trijulė neužtruko net 25 minučių, tad tempas ir greitis čia geras.

Restoranas „Spice“

Kas įdomu? Pradžioje trumpai pakomentavau, kad neskubėtumėte daryti išvadų dėl šios vietos pavadinimo. Iš tiesų man irgi buvo kilusi mintis, kad čia bus žaidžiama su maisto aštrumu, bet „spice“ turi ir kitą prasmę, kuria remiasi šis restoranėlis – prieskoniai ir padažai, kuriuos jie gamina patys. Žinoma, jeigu mėgstate valgyti aštriai, tą čia tikrai galėsite padaryti, nes specialiai jums yra pagamintas naminis aštrus padažas, kuriuo papildomai galėsite pasigardinti bet kurį užsisakytą patiekalą.

Dar viena įdomybė – tik užėjus į vidų dėmesį atkreipė stalo žaidimų kampas su tiek gerai žinoma klasika, tiek sensacingomis naujovėmis, pavyzdžiui, „Lord of the ring“ stalo žaidimu. Vis dėlto greito maisto restorano erdvė mums nepasirodė pritaikyta ilgiems pasisėdėjimams, nes ji – gana nedidelė, o patiekiamas maistas nereikalauja daug laiko, tad žaidimai – mūsų atveju – liko nepanaudoti.

Restoranas „Spice“

Trumpa išvada. Šį restoranėlį atidarę žmonės tikrai myli savo darbą ir tai labai jaučiasi svečių aptarnavime bei maisto spalvų paletėje. Pasirinkę įsikurti stoties rajone, jie toliau laužo standartus ir kviečia visus pasimėgauti kokybišku greitu maistu, įkvėptu Azijos šalių. Mes asmeniškai likome maloniai nustebintos aiškiai išreikšto ir išties švelnaus prieskonių skonio. Iš čia pat Halės turguje pirkti produktai, kasdien šviežiai marinuojama mėsa, gaminami padažai, prieskoniai ir firminė miso sriuba ne tik sušildys ir pamaitins išalkusius, bet ir tikrai sužadins norą čia sugrįžti. Aš čia būtinai sugrįšiu, nes iš meniu liko neišbandyta man labai patinkanti vietnamietiška kava, kurios šįkart restoranėlis neturėjo.