Kvieskite šeimą, draugus – užkandis jaukiam vakarui paruoštas. Mėgaukitės kartu su šviežia duonele ir taure vyno. O jei alyvuoges iki šiol nustumdavote į šalį, galbūt žiemos švenčių laikotarpis – pats metas „susibičiuliauti“ su šiuo Viduržemio jūros pasididžiavimu ir jums?

Jums reikės:

  • 700 g juodųjų alyvuogių be kauliukų (grynasis kiekis 280 g)
  • nedidelio gabalėlio imbiero
  • 1 apelsino
  • 1 citrinos
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų medaus
  • žiupsnio čiobrelių
  • žiupsnio raudonėlio
  • iki 150 ml alyvuogių aliejaus (priklausomai nuo citrusinių vaisių sultingumo)

Gaminimas:

Nupilame alyvuogių skystį, o alyvuoges suberiame į dubenį, kuriame jas prieskoniuosime.


Citriną ir apelsiną nuplauname, smulkia tarka nutarkuojame žieveles ir jas suberiame ant alyvuogių.

Taip pat sutarkuojame ir nuluptą gabalėlį imbiero. Likusius citrusinius vaisius dedame į šoną.
Šalia alyvuogių išspaudžiame česnako skilteles, įdedame medų (prieš tai galima suskystinti karšto vandens vonelėje), suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome.


Išspaudžiame citrusinių vaisių sultis ir dar kartą gerai išmaišome. Suprieskoniuotas alyvuoges dedame į švarų stiklainiuką ir užpilame dubenyje susidariusiu marinatu. Likusią indo dalį užpildome aliejumi, nes alyvuogės turi būti visiškai apsemtos.

Paruoštas alyvuoges dedame į šaldytuvą ir laikome bent parą vis nepamiršdami pavartyti, kad alyvuogės vienodai pasimarinuotų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)