Reikės:

  • 0,5 kg vištienos krūtinėlės
  • druskos ir pipirų
  • 2 kiaušinių
  • džiūvėsėlių apvoliojimui

Padažui:

  • 1/4 puodelio šviesaus sojų padažo
  • 1/4 puodelio medaus
  • 4 česnako skiltelių, smulkintų
  • 2 v. š. „Hoisin“ padažo
  • 1 v. š. tarkuoto imbiero

Papuošimui:

  • 2 a. š. sezamų sėklų
  • 1 svogūno laiško
Lipnūs vištienos kąsneliai

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C ir aliejumi lengvai patepame kepimo skardą.
  2. Vištieną supjaustome norimo dydžio nedideliais kubeliais. Lengvai pagardiname druska, pipirais. Vištieną merkiame į plaktą kiaušinį, tada – į džiūvėsėlius ir dėliojame ant kepimo skardos.
  3. Vištieną dedame į orkaitę kepti 15 minučių.
  4. Puode sumaišome visus padažo ingredientus ir maišydami verdame porą minučių, kol padažas sutirštėja.
  5. Į padažą sudedame vištieną ir gerai išmaišome. Visi gabalėliai turi būti visiškai padengti padažu.
  6. Patiekiame iškart. Apibarstome sezamų sėklomis ir smulkintu laiškiniu svogūnu.
  7. Skaniausia valgyti dar šiltą, tad ilgai nelaukę pulkite vaišintis.

Skanaus!