Reikės:
- 0,5 kg vištienos krūtinėlės
- druskos ir pipirų
- 2 kiaušinių
- džiūvėsėlių apvoliojimui
Padažui:
- 1/4 puodelio šviesaus sojų padažo
- 1/4 puodelio medaus
- 4 česnako skiltelių, smulkintų
- 2 v. š. „Hoisin“ padažo
- 1 v. š. tarkuoto imbiero
Papuošimui:
- 2 a. š. sezamų sėklų
- 1 svogūno laiško
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 200 °C ir aliejumi lengvai patepame kepimo skardą.
- Vištieną supjaustome norimo dydžio nedideliais kubeliais. Lengvai pagardiname druska, pipirais. Vištieną merkiame į plaktą kiaušinį, tada – į džiūvėsėlius ir dėliojame ant kepimo skardos.
- Vištieną dedame į orkaitę kepti 15 minučių.
- Puode sumaišome visus padažo ingredientus ir maišydami verdame porą minučių, kol padažas sutirštėja.
- Į padažą sudedame vištieną ir gerai išmaišome. Visi gabalėliai turi būti visiškai padengti padažu.
- Patiekiame iškart. Apibarstome sezamų sėklomis ir smulkintu laiškiniu svogūnu.
- Skaniausia valgyti dar šiltą, tad ilgai nelaukę pulkite vaišintis.
Skanaus!