Kepant lašišą orkaitėje labai svarbu jos neperkepti, kitaip lašiša bus sausa ir praras visą sultingumą. Storesnei lašišos filė puikiai užtenka 15 min., plonesnei – 12–13 min. Skanaus!

Reikės:

  • 450–500 g lašišos filė su odele
  • 2 valg. š. šviežių susmulkintų petražolių
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 arb. š. garstyčių su sutrintais grūdeliais (gali būti ir be grūdelių)
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 3 žiupsnių juodųjų pipirų
  • 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 arb. š. citrinos sulčių
  • 3 griežinėlių citrinos

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 220 C.
  2. Česnakus nulupame, sutriname česnako spaustuku.
  3. Viename indelyje sumaišome petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
  4. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
  5. Lašišą supjaustome į 3–4 storus gabalėlius, sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po 1 citrinos griežinėlį ir kepame orkaitėje ne ilgiau nei 15 min. Jei lašišos gabalėliai ploni, užteks 12–13 min.
  6. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus!