Kepant lašišą orkaitėje labai svarbu jos neperkepti, kitaip lašiša bus sausa ir praras visą sultingumą. Storesnei lašišos filė puikiai užtenka 15 min., plonesnei – 12–13 min. Skanaus!
Reikės:
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 220 C.
- Česnakus nulupame, sutriname česnako spaustuku.
- Viename indelyje sumaišome petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
- Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
- Lašišą supjaustome į 3–4 storus gabalėlius, sudedame ant kepimo popieriaus, aptepame padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po 1 citrinos griežinėlį ir kepame orkaitėje ne ilgiau nei 15 min. Jei lašišos gabalėliai ploni, užteks 12–13 min.
- Patiekiame su mėgstamu garnyru.
Skanaus!