Vienas iš populiariausių komentarų – pastebimai pakilusi pietų kaina, kurią dar kai kur galima pateisinti, o kai kur tik nusistebėti ir net įsižeisti, kad bandoma nepelnytai užsidirbti ar mus apgauti. Būtent taip aš jaučiuosi po savo pietų pertraukos jau seniai Vilniuje veikiančioje kavinėje – „Senoji pasaga“, kuri įsikūrusi vienoje gražiausių Vilniaus Senamiesčio vietų (ir man gaila dėl to).

Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Kavinė „Senoji pasaga“

Šią vietą norėjau išbandyti jau anksčiau, bet man vis nesisekė: kartą čia buvau atėjusi per anksti – pasirodo, ji atsidaro tik nuo 12 val. dienos, kitą kartą – per vėlai ir dienos pietų jie jau nebeturėjo. Šįkart atvykau truputį prieš 13 val., kavinė jau dirbo ir mano tikslas – išbandyti jų dienos pietų meniu buvo įvykdytas.

Atvykau ir radau visiškai tuščią erdvę, kurioje nei lankytojų, nei aptarnaujančio personalo nesimatė. Garsiai pasisveikinus, sulaukiau merginos, kuri nuo pat pradžių nesistengė būti nei mandagi, nei paslaugi, ji tiesiog mechaniškai dirbo savo darbą ir visiškai nesuko galvos dėl vienintelės klientės per visą pusvalandį – manęs. Na, aš tuo labiau nesukau savosios ir įsijungiau kompiuterį truputį padirbėti. Žinoma, prieš tai pasirinkau derinį savo pietums: trintą moliūgų sriubą ir vištienos kepsnelius tik su salotų garnyru, nors dar galėjau rinktis pupelių sriubą ir kiaulienos kepsnį su bulvėmis ar ryžiais.

Sriubos, karšto patiekalo ir vandens grafino komplektas čia kainuoja visuomet vienodai – 5 Eur ir, mano nuomone, kainuoja nepagrįstai daug. Tuoj pat komentuoju, kodėl.

Kavinė „Senoji pasaga“

Ar skanu? Sulaukiau sriubos ir šalia jos pateiktos duonos, bet pradėjusi valgyti supratau, kad ji per daug užkaitinta ir valgyti tokios negaliu. Kelias minutes palaukiau, įjungiau asmeninį „propelerį“ ir tik tada jau galėjau paragauti užsisakytos ir rudeniui labai tinkančios moliūgų sriubos. Sriubai pravėsus, atsiskleidė ir jos skonis, kuris man patiko. Sriuba nebuvo sugadinta prieskonių, ne per skysta, tirštumas geras. Kadangi sriuba atsiskleidė labai maloniai, jos porcijos norėjosi ir didesnės.
Antrasis patiekalas man buvo pristatytas dar nepabaigus sriubos, tad jį pradėjau valgyti jau gerokai pravėsusį. Išėjo toks įdomus kontrastas.

Dar rinkdamasi iš dienos pietų meniu vištienos kepsnelius įsivaizdavau kaip chicken nuggets, o sulaukiau vištienos juostelių su pakepintais lašinukais ir morkomis bei kopūstų salotomis. Toks visiškas lūkesčių neatitikimas ir pamoka ateičiai – prieš užsisakant patiekalus dar detaliau apklausti aptarnaujantį personalą, nors jis ir nėra linkęs komunikuoti su tavimi.

Iš vištienos ir Co derinio aš suvalgiau tik pačią vištieną, kuri buvo gana gerai ir skaniai iškepta. Visą skonį ir vaizdą būtent ir gadino visi priedai prie jos. Kopūstų salotose galėjo būti mažiau svogūnų, bet bendrai jos buvo traškios ir skanios, padažo jose nebuvo per daug.

Kavinė „Senoji pasaga“

Ar greita? Taip, pietūs buvo greiti, bet tai natūralu, nes buvau vienintelė klientė. Tiesa, nors ir pietavau viena, bet į mano „asmeninį pietavimo greitį“ niekas neatsižvelgė ir man dar tik įpusėjus valgyti sriubą, ant stalo jau sulaukiau ir antrojo patiekalo, kuriam beliko šalti. Mano nuoširdi rekomendacija – neskubėti ir atkreipti dėmesį į tai, ar lankytojas jau suvalgė savo pirmąjį pasirinkimą. Nebent jūs norite kuo greičiau išgrūsti savo lankytoją lauk.

Kas įdomu? Didžiausia įdomybė, kad ši kavinė yra okupavusi nerealią vietą Vilniaus Senamiestyje – ji įsikūrusi priešais Katedrą jau daug metų. Kadangi čia lankiausi pirmą kartą, negaliu patvirtinti, bet susidaro įspūdis, kad vidaus interjeras čia nepakitęs taip pat daug metų. Gal kažkas iš ištikimų lankytojų pakomentuos (ir nebus anonimas) ir pasidalins savo įspūdžiais dėl to plačiau.

Trumpa išvada. Visiškai nematau už ką klientai turi mokėti 5 Eur už dienos pietus šioje vietoje (anksčiau kainavo apie 3 Eur), kai aplinkui yra tiek daug puikių ir savo lankytojus mylinčių vietų, siūlančių pietus už tokią pat ar net mažesnę kainą. Išskyrus Katedros vaizdą pro langą, nematau čia priežasties užeiti antrą kartą.

Kavinė „Senoji pasaga“

„Senoji pasaga“ įsikūrusi Tilto g. 1/2, Vilnius 01101. Tel. (8-687) 88040. Facebook profilis. Darbo laikas pirmadieniais–šeštadienis nuo 12 val. iki 22 val., sekmadieniais nedirba.