Bananų kotelius apsukite maistine plėvele

Kad ilgiau sveiki išbūtų bananai, apvyniokite jų kotelius paprasčiausia maistine plėvele. Beje, taip apvyniojus, žali bananai greičiau sunoks. Jei bananai jau prinokę, galima užšaldyti jų minkštimą, o paskui dėti į kokteilius ir gėrimus.

Užšaldytas pienas

Jei liko šviežio pieno, nelaukite, kol jis surūgs – verčiau jį užšaldykite. Šaldyti galima tik šviežią pieną, supylus jį į švarų indą. Jei pienas supakuotas fabrike, pakelį atidarykite ir truputį pieno nupilkite. Tokį pieną galima laikyti šaldiklyje ne ilgiau nei pusantro mėnesio.

Salotų lapus reikia suvynioti į popierių

Švieži salotų lapai labai greitai vysta. Tačiau suvyniojus į popierių, galima žymiai ilgiau juos išlaikyti šviežius. Net laikraštinis popierius sugeria drėgmę iš oro, todėl trukdo plisti bakterijoms ir grybeliams.

Avokadams geriausia draugija – svogūnas

Jei nesuvalgėte viso avokado, įdėkite jį į plastmasinę uždengiamą dėžutę kartu su puse svogūno.

Avokadai

Svogūnus su laiškais merkite į indą su vandeniu

Svogūnų su laiškais gyvenimą galima pailginti net iki dviejų savaičių, jei tik juos pamerksite į stiklinę su vandeniu. Prieš taip padarydami pirmiausia nuvalykite žemes ir nupjaukite sausas svogūno šakneles.

Žalumynus laikykite stiklainyje

Kad žalumynai ilgiau išsilaikytų, galima juos sudėti į sausą stiklainį. Paprasčiausiai juos supjaustykite ir sudėkite.

Naminius padažus laikykite hermetiškose pakuotėse

Naminius padažus galima supilti į paketus, kurie hermetiškai uždaromi. Norint, kad padažas išbūtų ilgiau, pakuotę galima užšaldyti.

Geriausia tara medui – stiklinė

Tikras natūralus medus neturi galiojimo laiko. Jis metų metus gali išbūti, nes turi komponentų, saugančių jį nuo mikroorganizmų. Tik jei medų laikysite šaldytuve, jis greičiau susikristalizuos ir bus sunkiau išimti iš stiklainio. Ideali tara medui laikyti – stiklas. Aliuminiuose ar metaliniuose induose medaus laikyti nepatartina, nes medus juose oksiduojasi ir netenka skonio.

Obuolius laikykite šaldytuve

Obuolių galiojimą, laikant šaldytuve, galima pratęsti iki kelių mėnesių. Svarbiausia – atskirti obuolius vieną nuo kito, nes liečiantis prasideda puvimo procesai. Geriausia obuolius suvynioti į laikraščius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)