Bananų kotelius apsukite maistine plėvele
Kad ilgiau sveiki išbūtų bananai, apvyniokite jų kotelius paprasčiausia maistine plėvele. Beje, taip apvyniojus, žali bananai greičiau sunoks. Jei bananai jau prinokę, galima užšaldyti jų minkštimą, o paskui dėti į kokteilius ir gėrimus.
Užšaldytas pienas
Jei liko šviežio pieno, nelaukite, kol jis surūgs – verčiau jį užšaldykite. Šaldyti galima tik šviežią pieną, supylus jį į švarų indą. Jei pienas supakuotas fabrike, pakelį atidarykite ir truputį pieno nupilkite. Tokį pieną galima laikyti šaldiklyje ne ilgiau nei pusantro mėnesio.
Salotų lapus reikia suvynioti į popierių
Švieži salotų lapai labai greitai vysta. Tačiau suvyniojus į popierių, galima žymiai ilgiau juos išlaikyti šviežius. Net laikraštinis popierius sugeria drėgmę iš oro, todėl trukdo plisti bakterijoms ir grybeliams.
Avokadams geriausia draugija – svogūnas
Jei nesuvalgėte viso avokado, įdėkite jį į plastmasinę uždengiamą dėžutę kartu su puse svogūno.
Svogūnus su laiškais merkite į indą su vandeniu
Svogūnų su laiškais gyvenimą galima pailginti net iki dviejų savaičių, jei tik juos pamerksite į stiklinę su vandeniu. Prieš taip padarydami pirmiausia nuvalykite žemes ir nupjaukite sausas svogūno šakneles.
Žalumynus laikykite stiklainyje
Kad žalumynai ilgiau išsilaikytų, galima juos sudėti į sausą stiklainį. Paprasčiausiai juos supjaustykite ir sudėkite.
Naminius padažus laikykite hermetiškose pakuotėse
Naminius padažus galima supilti į paketus, kurie hermetiškai uždaromi. Norint, kad padažas išbūtų ilgiau, pakuotę galima užšaldyti.
Geriausia tara medui – stiklinė
Tikras natūralus medus neturi galiojimo laiko. Jis metų metus gali išbūti, nes turi komponentų, saugančių jį nuo mikroorganizmų. Tik jei medų laikysite šaldytuve, jis greičiau susikristalizuos ir bus sunkiau išimti iš stiklainio. Ideali tara medui laikyti – stiklas. Aliuminiuose ar metaliniuose induose medaus laikyti nepatartina, nes medus juose oksiduojasi ir netenka skonio.
Obuolius laikykite šaldytuve
Obuolių galiojimą, laikant šaldytuve, galima pratęsti iki kelių mėnesių. Svarbiausia – atskirti obuolius vieną nuo kito, nes liečiantis prasideda puvimo procesai. Geriausia obuolius suvynioti į laikraščius.