Devintus metus vykstanti Spalvoto meduolio diena kasmet suburia tūkstančius žmonių visoje Lietuvoje kartu su draugais, šeimos ar bendruomenės nariais marginti meduolių. Taip maloniai būnant kartu praėjusiais metais buvo išpiešta apie 10 tūkst. šios prasmingos šventės simbolių – imbierinių meduolių. Organizatoriai tikisi, kad šiemet jų skaičius dar labiau išaugs.

„Šis simbolinis rekordas rodo, kaip žmonėms svarbu susiburti ir pabūti kartu, skirti laiko artimiesiems, draugams, kaimynams, o kartu pabendrauti ir su mūsų savanoriais, kurie, prisidėdami prie šventės, jaučiasi vertingi, nes gali padėti kitiems. Norime sumažinti atskirtį ir naikinti skaudžias stigmas, ir tai galima padaryti keliant vaikų savivertę per savanorystę“, – įsitikinusi šventės sumanytoja ir organizatorė Violeta Masteikienė.

Praėjusiais metais prie renginio prisidėjo 152 savanoriai, 39 iš jų atvyko iš globos namų ir šeimynų. Šiemet planuojama, kad savanoriaujančių globotinų vaikų skaičius galėtų smarkiai išaugti. Už šią galimybę organizatoriai dėkoja prie iniciatyvos entuziastingai prisijungusiai Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai, padėsiančiai į kepyklėles visoje Lietuvoje vaikams atvykti net iš pačių atokiausių šalies kampelių.

„Be tėvų globos likusių vaikų savarankiškumo ir savanorystės skatinimas yra labai svarbus ne tik patiems vaikams, bet ir plačiajai visuomenei, būsimiems tėvams. Norime, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie šią šventę, ir kuo daugiau tokių vaikų turėtų galimybę joje apsilankyti“, – teigia Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Žydronė Žukauskaitė-Kasparienė.

Lapkričio 25 d., šeštadienį, Spalvoto meduolio diena vyks daugiau nei 40-yje kepyklėlių, esančių 17-oje Lietuvos miestų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Telšiuose, Marijampolėje, Druskininkuose, Kėdainiuose, Biržuose, Utenoje, Elektrėnuose, Mažeikiuose, Ukmergėje, Tauragėje ir Plungėje.

Šventėje dalyvauti ir nemokamai marginti meduolius kviečia ilgametis iniciatyvos partneris – pirmoji moterų televizija TV1.

„Prisidedame prie iniciatyvos autorių noro, kad Spalvoto meduolio diena taptų visos Lietuvos švente, organizuojama globotinų vaikų. Suprantame, koks svarbus yra žinomų žmonių palaikymas mažesnių miestelių bendruomenėms, todėl šiemet planuojame juose apsilankyti dar prieš renginį ir pakviesti visus susitelkti bendros šventės organizavimui“, – sakė LNK kanalų grupės atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius.

Spalvoto meduolio diena yra ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ dalis.

Spalvoto meduolio diena