„Obuolių pyragas Lietuvoje – jau įprastas kepinys, ypač dažnai gaminamas rudenį. Obuoliai gali būti konservuojami, džiovinami, kepami, verdami ir valgomi žali, todėl iš jų gaminamų patiekalų įvairovė – be galo plati. Vis tik rudenį skaniausia gaminti obuolių pyragą, papildytą saldžiais ingredientais, tokiais kaip karamelė, šokoladas, kakava ir jogurtas“, – atsiųstame pranešime cituojama prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič.

Purus obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Jums reikės:

  • 6 vnt. obuolių
  • 250 g sviesto
  • 250 g cukraus
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 150 g miltų
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • 50 g maltų migdolų
  • tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite į smulkius gabalėlius.
  2. Puode ištirpinkite 50 g sviesto, sudėkite pjaustytus obuolius ir įberkite 50 g cukraus. Maišydami kaitinkite puodą tol, kol obuoliai jame ims karamelizuotis. Tuomet užberkite tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek vėliau viską sudėkite į kepimo skardą. Leiskite gautai masei atvėsti.
  3. Tuomet į dubenį sudėkite likusį sviestą, cukrų ir sukite tol, kol masė taps puri. Sukdami palengva sudėkite išplaktus kiaušinius. Tuomet įmaišykite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cinamoną bei migdolus.
  4. Tešlą sudėkite ant obuolių ir išlyginkite.
  5. Pyragą kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
  6. Iškepusiam pyragui leiskite pusvalandį atvėsti ir tuomet ragaukite.

Greitai paruošiamas obuolių pyragas su jogurto kremu

Obuolių pyragas

Jums reikės:

  • 4 vnt. obuolių
  • 100 g sviesto
  • 200 ml grietinės
  • 100 g cukraus
  • 2 stiklinių miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v. š. rudojo cukraus

Kremo gamybai:

  • 250 ml mėgstamo jogurto
  • 150 ml grietinės
  • 2 v. š. rudojo cukraus
  • 2 vnt. kiaušinių

Gaminimas:

  1. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su grietine, cukrumi, miltais ir kepimo milteliais.
  2. Ant tešlos berkite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską apibarstykite cukrumi.
  3. Atskirai kremo gamybai skirtą grietinę ir jogurtą sumaišykite, suplakite ir tolygiai paskirstykite ant obuolių.
  4. Pyragą kepkite 170–180°C temperatūros orkaitėje apie pusvalandį.
  5. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti.

Karamelinis obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Jums reikės:

  • 7 vnt. vidutinio dydžio obuolių
  • 500 g karamelės
  • 90 g tirpinto sviesto
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 150 ml kefyro
  • 250 ml vandens
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • šiek tiek medaus

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
  2. Nulupkite obuolius, bet ne visus – kelis pasilikite vėlesniam laikui, o likusius supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
  4. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir sumaišykite su karamele.
  5. Kiaušinius atskirai išplakite ir sumaišykite su kefyru ir vanile, tuomet supilkite karamelės-sviesto mišinį ir gautą masę gerai išmaišykite.
  6. Tuomet į gautą tešlą sukrėskite miltų mišinį ir pjaustytus obuolius ir visą tešlą sukrėskite į kepimo skardą.
  7. Likusius kelis obuolius supjaustykite griežinėliais ir gražiai išdėliokite juos ant tešlos.
  8. Orkaitėje pyragą kepkite apie valandą. Vėliau išimkite pyragą iš orkaitės ir aptepkite skystu medumi arba savo mėgstamu vaisių džemu.

Šokoladinis obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Jums reikės:

  • 5 vnt. vidutinio dydžio obuolių
  • 150 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
  • 2 v. š. kakavos
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 6 v. š. cukraus
  • 2 stiklinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio vanilinio cukraus

Gaminimas:

  1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo – dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Į juos įmaišykite cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite.
  2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir vėl viską sumaišykite.
  3. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į gautą tešlą. Tešla turi išeiti gana tiršta.
  4. Tuomet į ją įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską sukrėskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir po maždaug 50 minučių pyragą išimkite.
  5. Leiskite jam atvėsti ir ragaukite!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)