4 porcijoms reikės:

  • 2 didelių vištienos krūtinėlių (~500–600 g)
  • 2 romaninių salotų gūžių (ar kitų mėgstamų salotų)
  • 2 nedidelių pomidorų
  • 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • 1 saujos tarkuoto baltojo sūrio
  • 1 didelio avokado
  • 2 saujų virtų ryžių
  • 2 v. š. šviežių, susmulkintų kalendrų
  • 4 v. š. grietinės
  • 1 v. š. laimo ar citrinos sulčių
  • druskos

Padažui:

  • 2 v. š. laimo ar citrinos sulčių
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1/3 a. š. druskos

Vištienos marinatui:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. laimo arba citrinos sulčių
  • 2/3 a. š. druskos
  • 1 a. š. čili pipirų
  • 1 a. š. raudonosios paprikos miltelių
  • 0,5 a. š. česnako miltelių
  • 1/3 a. š. kumino miltelių
  • ¼ a. š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Svogūną supjaustome plonais griežinėliais, sudedame į indelį, užpilame 1 v. š. citrinos sulčių, apibarstome keliais žiupsneliais druskos, išmaišome ir paliekame marinuotis, kol gaminsite salotas.
  2. Kitame dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, skirtas marinatui, sudedame vištienos krūtinėles į dubenį ir gerai ištriname. Kitame nedideliame indelyje sumaišome visus prieskonius, skirtus marinatui, po to apibarstome vištienos krūtinėles ir gerai įtriname, indą uždengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis maždaug valandai arba pernakt. Jei neturite laiko marinuoti, vištieną galite kepti ir iškart. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame vištienos krūtinėles, kepame iš abiejų pusių po 6–7 min., kol iškepa vidus.
  3. Iškeptas krūtinėles dedame į lėkštę ir paliekame pravėsti (bent 5–10 min). Po to supjaustome nedideliais gabalėliais.
  4. Padažui skirtus ingredientus gerai išplakame viename indelyje.
  5. Salotas supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į 4 lėkštes po lygiai. Pomidorą ir avokadą supjaustome griežinėliais, sudedame į lėkštes po lygiai. Į kiekvieną lėkštę po lygiai dedame marinuoto svogūno, kukurūzų, sūrio, ryžių, vištienos. Į vidurį dedame po 1 v. š. grietinės, apibarstome kalendra, o galiausiai salotas apšlakstome padažu. Patiekiame iškart.

Skanaus!