Reikės:

  • 250 g lęšių
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 mažo svogūno
  • 2 a. š. pomidorų pastos
  • 2–3 pomidorų
  • 1 čili pipirų
  • 1/2 st. sultinio
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Lęšius išverdame, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Baklažaną nuplauname, supjaustome 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdome iš visų pusių ir sudedame į rėtį, pastatytą kriauklėje. Paliekame 15–45 min. karčioms sultims nuvarvėti. Tuomet nuplauname ir supjaustome kubeliais.
  3. Smulkiai supjaustome svogūną, česnaką ir čili pipirą, pomidorus – kubeliais
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v. š. aliejaus, beriame svogūnus, česnaką ir čili pipirą. Maišydami kepame 3 minutes.
  5. Į keptuvę sudedame baklažaną ir maišydami kepame 5 minutes.
  6. Beriame pomidorus, dedame pomidorų pastą, pagardiname druska, pipirais ir permaišome. Maišydami kepame 5 minutes.
  7. Suberiame išvirtus lęšius, pilame sultinį ir troškiname ant nedidelės ugnies, kol skystis išgaruos (apie 15–20 min.).

Skanaus!