Tarp prigesintų spalvų rudeninių naujienų – jau šokoladinės klasika tapęs, tačiau atnaujintos receptūros „Sūrainis“, kurio pagrindą sudaro migdolinės trapios tešlos biskvitas ir sūrio kremas, o papuošimui naudojami „Namelaka“ lazdyno riešutų ir citrinų skonio kremai bei burnoje tirpstanti balto šokolado plokštelė.

Pristatydamas savo kūrinius A. Gadžijevas atskleidė, kad nors dažnai manoma, jog dažniau smaližiauja moterys, vienai naujienai sunkiai atsispirtų ir vyrai – tai desertas moderniu pavadinimu – „70,5%“. Jis skirtas juodojo šokolado mėgėjams, mat būtent tokio „juodumo“ šokoladas naudojamas biskvitui ir papuošimams. Šiame recepte su juodojo šokolado skoniu dera sirupe virtos vyšnios ir maskarponės kremas.

Dar viena naujiena itin atviru pavadinimu „Nuodėmė“, kaip juokdamasis pristatė šokoladinės šeimininkas, skirtas patiems „nuodėmingiausiems“ smaližiams, arba tiems, kurie laikosi dietų, bet kartais leidžia sau jas „pamiršti“.

„Valgant šį desertą tikrai patariu neskaičiuoti kalorijų, nes jo skanumas tiesiogiai proporcingas kaloringumui: šokolado putėsis, lazdyno riešutų karamelė viduje ir kakavos glazūra. Žodžiu, jūsų dietologė gali ir infarktą gauti, bet ši nuodėmė yra tikrai verta pačių gardžiausių pusryčių šį rudenį“, – linksmai kalbėjo šokolado meistras.

Norintiems kažko lengvesnio patiktų „Debesėlis“ – ant deginto sviesto biskvito rasite dangiško skonio debesį iš maskarponės kremo, pabarstyto kakava. Migdolų putėsiai, braškių įdaras ir baltojo šokolado bei migdolų glazūros yra tai, kas šio deserto skonį daro tikrai išskirtinį.

Beje, įdomi detalė – prieš gaminant šį desertą Ali teko pasidarbuoti ir jam neįprastais įrankiais. „Kai sumaniau pagaminti tokį desertą, pamačiau, kad nėra reikiamo dydžio konditerinio antgalio kremui išspausti. Tai ką aš dariau – pats pasiėmiau pjūklą, šlifuoklį ir pasidariau tą antgalį. Tokio tikrai niekas daugiau neturi“, – šypsodamasis smagią istoriją atskleidė konditeris.

Penktoji, paskutinė, naujiena – „Pasiflora“ su gurmanų taip mėgstamo egzotiškų vaisių – pasiflorų – putėsiais, puikiai derančiais su maskarponės kremu ir papuoštas pieniško šokolado glazūra bei baltojo šokolado plokštele.

Išskirtinio dizaino ir skonių naujienomis A. Gadžijevas kviečia mėgautis visą rudenį, o prieš Kalėdas šokolado meistras planuoja pristatyti žiemos desertų liniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)