Tinklaraščio „Man patinka“ kūrėjas ir aistringas kulinaras Arnas Raulinaitis lietuviško restorano virtuvę kuriam laikui iškeitė į darbą egzotiškuose kraštuose – Malaizijoje, Filipinuose ir Tailande. Su DELFI Maistas skaitytojais jis dalijasi ne tik šios gastronominės kelionės įspūdžiais, bet ir išskirtiniais receptais.

Filipinietiškas patiekalas „Tortang Tolang“

Šis patiekalas – neatsiejama Filipinų kasdienybės dalis. Vietiniai žmonės valgo viską, ką gali užsiauginti savo kieme, todėl patiekalai lengvai ir greitai paruošiami, tačiau išsiskiriantys unikaliu ir puikiu skoniu. „Tortang Tolang“, kuriam reikės vos kelių ingredientų ir penkiolikos laisvų minučių, būtent toks.

Filipinietiškas patiekalas „Tortang Tolang“

Reikės:

  • 1 jauno baklažano
  • 1 kiaušinio
  • 3 v. š. miltų
  • žiupsnelio druskos ir pipirų
  • aliejaus

Gaminimas:

  1. Baklažaną gerai apkepti, kol odelė visiškai suminkštės ir pradės trūkinėti (geriausia jį apkepti ant grilio, tačiau jei neturite galimybės – puikiai tiks ir keptuvė).
  2. Tada paprasčiausia šakute nulupti odelę ir patį baklažaną lengvai paspausti, kad jis taptų plokštesnis.
  3. Pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų iš abiejų pusių, išvolioti miltuose ir kiaušinyje. Tada kepti ant gerai įkaitinto aliejaus iš abiejų pusių, kol daržovė įgaus auksinį atspalvį.
  4. Apkepus, dar kartą išvolioti miltuose ir kiaušinyje ir vėl apkepti, kol įgaus auksinį atspalvį, kad būtų traškesnė plutelė.
  5. Šis greitas ir paprastas patiekalas puikiai tiks su pomidorų padažu ir ryžiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)