4 porcijoms reikės:

  • 350 g vidutinio dydžio šaldytų virtų krevečių
  • 400 ml neriebios grietinėlės
  • 200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 4 didelės saujos nuplautų špinatų lapų
  • 100 ml baltojo vyno
  • 1 nedidelio svogūno
  • 6 česnako skiltelių
  • 1 saujos smulkiai tarkuoto parmezano
  • 2 v. š. sviesto
  • 1/3 a. š. raudonėlio
  • druskos, juodųjų pipirų
  • šviežių petražolių (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Krevetes atitirpdome, nupilame susidariusį skystį.
  2. Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpdome sviestą. Sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada sudedame krevetes, pagardiname druska, pipirais ir pakepiname 2 min., kad krevetės įgautų vos rausvą spalvą. Po to krevetes su česnaku sudedame į dubenį. Likusį sviestą paliekame keptuvėje.
  4. Svogūną nulupame, susmulkiname, sudedame į keptuvę su likusiu sviestu ir pakepiname, kol suminkštėja (jei reikia, įdėkite truputį daugiau sviesto).
  5. Tada supilame vyną, pakaitiname kelias minutes. Džiovintus pomidorus išimame iš aliejaus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę su svogūnu, išmaišome, kepiname pora minučių.
  6. Sumažiname ugnį iki silpnos, supilame grietinėlę, nuolat maišome ir kaitiname, kol grietinėlė pradeda burbuliuoti. Pagardiname druska, pipirais.
  7. Po to sudedame špinatus, išmaišome, pakaitiname kelias minutes, kol visi špinatų lapai suminkštėja. Suberiame parmezaną ir išmaišome.
  8. Krevetes su česnaku sudedame į keptuvę su padažu, pagardiname raudonėliu ir, jei reikia, druska. Išmaišome ir patiekiame su makaronais ar prancūzišku batonu. Prieš patiekdami galite apibarstyti susmulkintomis šviežiomis petražolėmis.

Skanaus!