Grybų pyragui reikės:
0,5 litro apvirtų miško grybų
1 svogūno
apie 40 g sviesto
1 didesnio pomidoro
1 kiaušinio
100 g tarkuoto sūrio
2 šaukštų grietinės
druskos, pipirų
petražolių
mielinės ar kitokios tešlos (naudojau pirktinę)
Gaminimas:
- Pyrago padui tešlą pakočiojame, paguldome į kepimo indą aukštesniais kraštais ir dailiai subadę šakute pašauname į orkaitę 10–12 min.
- Tuo metu svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Tuomet jį suverčiame į miško grybyną. Toje pačioje keptuvėje patroškiname smulkintą pomidorą be žievelės, jį taip pat suverčiame paskui svogūną į grybus.
- Ten pat mušame kiaušinį, dedame grietinę, prieskonių ir tarkuotą sūrį.
- Masę gerai išmaišome ir krečiame ant apkepusio pyrago pado.
- Pyragą šauname į orkaitę dar maždaug 25 min.
- Apibarstome kapotomis petražolėmis.
- Iškepusio pyrago nepulkite pjaustyti, nors pilvas groja maršą!
- Vos pravėsęs jis dailiau išlaiko savo formą.
- Labai skanus ir šaltas.
Tinka įsidėti ir į kelionę… miškan, pavyzdžiui.
Daigintos mintys
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (6)