Grybų pyragui reikės:

0,5 litro apvirtų miško grybų
1 svogūno
apie 40 g sviesto
1 didesnio pomidoro
1 kiaušinio
100 g tarkuoto sūrio
2 šaukštų grietinės
druskos, pipirų
petražolių
mielinės ar kitokios tešlos (naudojau pirktinę)

Gaminimas:

  • Pyrago padui tešlą pakočiojame, paguldome į kepimo indą aukštesniais kraštais ir dailiai subadę šakute pašauname į orkaitę 10–12 min.
  • Tuo metu svieste pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Tuomet jį suverčiame į miško grybyną. Toje pačioje keptuvėje patroškiname smulkintą pomidorą be žievelės, jį taip pat suverčiame paskui svogūną į grybus.
  • Ten pat mušame kiaušinį, dedame grietinę, prieskonių ir tarkuotą sūrį.
  • Masę gerai išmaišome ir krečiame ant apkepusio pyrago pado.
  • Pyragą šauname į orkaitę dar maždaug 25 min.
  • Apibarstome kapotomis petražolėmis.
  • Iškepusio pyrago nepulkite pjaustyti, nors pilvas groja maršą!
  • Vos pravėsęs jis dailiau išlaiko savo formą.
  • Labai skanus ir šaltas.

Tinka įsidėti ir į kelionę… miškan, pavyzdžiui.

Grybų pyragas