4 porcijoms reikės:

250 g avinžirnių (sausų)

800 ml daržovių sultinio (arba 800 ml karšto vandens + 1 kubelis daržovių sultinio)

400 g konservuotų susmulkintų pomidorų

2 vidutinio dydžio bulvių

4 česnako skiltelių

2 vidutinio dydžio svogūnų

2 v. š. alyvuogių aliejaus

2 v. š. sojos padažo

saujos susmulkintų šviežių petražolių

druskos

Gaminimas:

  • Avinžirnius sudedame į indą, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt.
  • Svogūnus nulupame, susmulkiname kubeliais. Česnako skilteles nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
  • Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitiname 2 v. š. aliejaus. Sudedame susmulkintus svogūnus, pakepiname apie 5 min. ant vidutinės ugnies, tada sudedame česnakus, išmaišome, pakepiname dar apie 2 min.
  • Nuo avinžirnių nupilame vandenį, sudedame į puodą su apkepintais svogūnais ir česnaku, užpilame konservuotais pomidorais, daržovių sultiniu ir užverdame. Nuo užvirimo verdame apie 30 min.
  • Bulves nulupame, supjaustome stambiais kubeliais, sudedame į sriubą ir verdame dar apie 20 min. Jei po 20 min. avinžirniai dar šiek tiek kietoki, pavirkite truputį ilgiau.
  • Virimo pabaigoje į sriubą įpilame sojos padažo ir sudedame petražoles. Jei reikia, pagardiname druska.
  • Sriubą galite patiekti su česnakiniu prancūzišku batonu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)