Harpersbazaar.com pasižvalgė po Niujorke įsikūrusios desertų parduotuvės užkulisius. Pasirodo, nuostabieji „Laduree“ macaron kiekvieną rytą čia švieži atskraidinami iš paties Paryžiaus! Tuo metu kiti ne ką mažiau garsūs pyragaičiai, kuriems atsispirti išties beveik neįmanoma, gimsta būtent čia.

Tenka pripažinti, kad išorinis jų žavesys trikdo – pyragaičiai atrodo pernelyg gražūs, kad juos būtų galima suvalgyti be jokio gailesčio. Vis dėlto garsiųjų „Saint Honore Rose“, „Tarte Citron“ ir „Ispahan“ pyragaičių skonis lygiai toks pat nepakartojamai nuostabus kaip ir jų išvaizda.

„Saint Honoré Rose“. Gaminamas iš sluoksniuotos tešlos pagrindo, lyg oras lengvo rožių vainiklapių kremo, puoštas šviežiomis avietėmis – tai nuodėmės vertas gardėsis. Skanaukite su taure šampano ir jauskitės kaip tikri paryžiečiai.

„Tarte Citron“. Šio klasikinio paryžietiško pyragaičio pagrindas – pate sucree kiautas, pripildytas citrinų skonio kremo. Kai tik receptorius ima kutenti subtilus šio pyragaičio skonis, sviestinė migdolinė traškuma burnoje sukuria tikrą skoninių įspūdžių jūrą.

„Ispahan“. Žvilgsnį negailestingai ryškia spalva traukiantis rožių skonio pyragaitis ragautoją pakelia į naujas aukštumas ir skleidžia kerus viliodamas papildomomis puošmenomis. Tereikia pagalvoti apie rožių vainiklapių kremą su šviežių aviečių karūna, ir iš karto patenki į užburiančių skonių pinkles!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)