Ilgą laiką buvo manoma, kad šokoladas turi neigiamą poveikį sveikatai, bet naujausi tyrimai įrodė, jog mažas šokolado kiekis kasdien, gali pasitarnauti kaip vaistas, o ne klastingas nuodas, rašoma pranešime spaudai.

Mokslininkai teigia, jog reguliarus šokolado vartojimas mažais kiekiais sumažina širdies ligomis sergančių žmonių mirties riziką iki 3 kartų.

Juodajame šokolade gausu teobromino. Ši medžiaga labai panaši į kofeiną savo struktūra ir poveikiu. Jo veikliosios savybės padeda ilgiau išlaikyti dėmesio koncentraciją, gerina nervų sistemos funkciją ir palaiko gerą nuotaiką, darbingumą.

Mokslininkai teigia, kad vartojant juodąjį šokoladą kasdien, oda apsaugoma nuo ultravioletinių saulės spindulių poveikio. Kaip žinia, saulės spinduliai yra vienas iš didžiausių odos senėjimo priežasčių, kuri skatina nepageidaujamų raukšlių atsiradimą. Šokolade esantys antioksidantai, lėtina odos senėjimą ir mažina odos vėžio atsiradimo galimybę.

Taigi, kas galėtų paneigti, kad šokoladas naudingas ne tik emociniam stabilumui, koncentracijai, bet ir sveikatai bei grožiui. Tačiau vartoti šokoladą vieną be įdomesnio pateikimo mažai ką ir bevilioja. Todėl siūlome išbandyti pasigaminti gardžių šokoladinių triufelių, kurie nustebins ne tik jūsų kolegas darbe, bet ir šeimos narius ar artimuosius.

Šokoladinių triufelių receptas

Triufelių pagrindui reikės:

Specialaus miltinio mišinio šokoladiniam („brownie“) pyragui

Įdarui reikės:

½ stiklinės miltų

¼ stiklinės rudojo cukraus

¼ stiklinės sviesto

2 valgomų šaukštų pieno

¼ valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto

¼ valgomojo šaukšto druskos

¼ stiklinės šokolado gabaliukų

Glaistui reikės:

200 g šokolado

Gaminimas:

1. Iš miltinio mišinio iškepkite šokoladinį pyragą. Išimkite iš kepimo formos ir iškočiokite 1 cm storio pagrindą. Supjaustykite kvadratėliais.

2. Įdarui paruošti suberkite miltus ant kepimo popieriaus ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 5 minutėms. Pašildytus miltus suberkite į indą, suberkite rudąjį cukrų, sviestą, pieną, vanilę, druską ir šokoladinius gabaliukus. Viską sumaišykite, kad išeitų vientisa masė. Įdėkite į šaldytuvą atvėsti.

3. Atvėsusį įdarą išimkite iš šaldytuvo ir pradėkite formuoti mažus rutuliukus.

4. Rutuliuką dėkite ant kvadratinio šokoladinio pagrindo, tada suformuokite triufelį. Tą patį darykite su likusiais.

5. Ištirpinkite šokoladą ir apliekite juo triufelius. Galite pabarstyti mėgstamais pabarstukais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)