Produktai:

120 g miltų
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
180 ml pieno
4 kiaušiniai
1 arb. šaukšt. vanilės ekstrakto
3 arb. šaukšt. Sviesto

Įdarui:

1 didelis saldus obuolys
2 valg. šaukšt. sviesto
4 valg. šaukšt. medaus
žiupsnelis malto cinamono

Papuošimui:

žiupsnelis šilauogių
1 valg. šaukšt. grietinės
cukraus pudros pagal skonį

Gaminimas:

1. Pagaminkite įdarą. Keptuvėje, kurią galima dėti ir į orkaitę, ištirpinkite sviestą ir apkepinkite nuluptą plonomis skiltelėmis supjaustytą obuolį.
2. Sukrėskite medų ir suberkite cinamoną. Išmaišykite ir sudėkite į dubenį.
3. Keptuvę išplaukite ir įdėkite į orkaitę. Įjunkite ją ir įkaitinkite iki 220 laipsnių С.
4. Atskirame dubenyje išmaišykite miltus su cukrumi ir druska. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą. Išmaišykite tolygios konsistencijos tešlą ir palikite ją 15–20 minučių.
5. Tuo metu keptuvėje, kuri yra orkaitėje, ištirpinkite sviestą.
6. Prieš naudodami tešlą dar kartą išminkykite ir sudėkite į keptuvę su sviestu. Kepkite orkaitėje 20 min.
7. Ant pyrago išdėliokite apkepintus obuolio griežinėlius ir kepkite dar 5 min. Patiekite pyragą šiltą, apibarstę cukraus pudra ir papuošę grietine bei šilauogėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją