Per konferencinį skambutį investuotojams E. Muskas sakė, kad spėja, jog „Tesla“ robotas „Optimus“ galės atlikti užduotis bandymų metu gamykloje iki šių metų pabaigos, praneša „Reuters“.

„Tesla Optimus“ robotas

Milijardierius E. Muskas anksčiau yra sakęs, kad robotų pardavimas gali tapti didesne „Tesla“ verslo dalimi nei kiti segmentai, pavyzdžiui, automobilių gamyba.

„Manau, kad „Tesla“ yra geriausioje padėtyje iš visų humanoidinių robotų gamintojų, kad galėtų pasiekti didelės apimties gamybą“, – antradienį vykusio pokalbio metu sakė E. Muskas.

E. Muskas sako, kad „Tesla“ bendrosios paskirties humanoidinis robotas „Optimus“ turėtų kainuoti „mažiau nei pusę automobilio kainos“.

Praėjusiais metais vidutinė „Tesla“ automobilio pardavimo kaina pasaulyje buvo šiek tiek daugiau nei 45 000 JAV dolerių (apie 42 tūkst. eurų), o vidutinė naujo automobilio pardavimo kaina JAV yra apie 47 000 JAV dolerių (apie 44 tūkst.eurų), rašo electrek.co.

Kaip anksčiau rašė LOGIN, 2022 m. Elonas Muskas pristatė ilgai lauktą humanoidinį robotą „Optimus“. Robotas „Optimus“ scenoje vaikščiojo kaip sustingęs ir lėtai mojavo susirinkusiesiems žmonėms, rašė CNN.

„Tesla“ renginyje taip pat parodė vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuota, kaip robotas atlieka paprastas užduotis, pavyzdžiui, neša dėžes ir laisto augalus laistytuvu. Vis dėlto, panašu, kad „Optimus“ gebėjimai gerokai atsilieka nuo to, ką sugeba konkurentų robotai.

Humanoidinius robotus jau kelerius metus kuria Japonijos „Honda“ ir „Hyundai Motor“ įmonė „Boston Dynamics“.

Šiais metais „Microsoft“ ir „Nvidia“ remiamas startuolis „Figure“ pranešė pasirašęs partnerystės sutartį su Vokietijos automobilių gamintoju BMW dėl humanoidinių robotų diegimo automobilių gamintojo gamykloje Jungtinėse Valstijose.

„Tesla Optimus“ robotas

Ir tai dar viena priežastis Elonui Muskui nekęsti „OpenAI“. Kovo mėnesį startuolis „Figure“, bendradarbiaujantis su „OpenAI“ kuriant robotą humanoidą, paskelbė naują vaizdo įrašą. Ir jis išties visa galva pranoksta viską, ką iki šiol pademonstravo „Tesla“ su robotu „Optimus“.

„Figure“ vaizdo įraše, kurį galima rasti „YouTube“, rodomas žmogus, bendraujantis su robotu, pavadintu „Figure 01“. Žmogus kalbasi su robotu, prašydamas jo nustatyti, į ką jis žiūri, rašė „Gizmodo“.

Robotas pademonstruoja neįtikėtiną vikrumą ir tikslumą, kai pirmiausia paima puodelį ir apverčia jį aukštyn kojomis, o tik tada padeda į vietą. Tada robotas įdeda lėkštę į atitinkamą indų džiovinimo stovo briauną.

Corey Lynchas, dirbantis bendrovės „Figure“ dirbtinio intelekto srityje platformoje „X“ aiškiai didžiavosi savo darbu, kuriame aprašė naujausius pasiekimus pabrėždamas, kad „Figure 01“ nėra valdomas žmogaus.

E. Muskas jau ne kartą žadėjo išpildyti drąsius savo užmojus Volstrytui, tačiau pažadai teliko pažadais. 2019 m. jis sakė investuotojams, kad iki 2020 m. „Tesla“ eksploatuos autonominių automobilių „robotaxi“ tinklą.