Kaip rašo abc7ny.com, kai bendraklasiai pasišaipė iš Lex Camilleri brolio, šešiametė nusprendė su tuo nesitaikstyti – mergaitė parašė laišką mokyklai, prašydama atkreipti dėmesį į mokinius, turinčius negalią.

Lex Camilleri laišką nunešė mokyklos moksleivių tarybai ir prieš diskusiją apie autizmą ir jo reikšmę perskaitė klasėje.

Pasak portalo abc7ny.com, apie laišką vaikų mamai pranešė mokytoja – tuomet Sophie Camilleri ir pasidalijo juo feisbuke. Mergaitės kreipimasis išpopuliarėjo internete – juo pasidalijo daugiau nei 31 tūkst. žmonių, mygtuką „patinka“ prie teksto paspaudė 28 tūkst. feisbuko vartotojų.

Laiške Lex Camilleri rašo: „Pirmadienį labai nuliūdau, nes mergaitė mano klasėje pasakė, kad mano brolis keistas. Brolis yra autistas ir tai nėra keista. Man patiktų, jei mes galėtume mokykloje daugiau mokytis apie negalias, kad kiekvienas suprastų, jog kai kurie žmonės – kitokie, bet su visais turime elgtis taip pat.“

Kaip rašoma portale, 44-erių metų mama tokiu dukros poelgiu didžiuojasi.

„Frankas už ją vyresnis ir ji jį pažino tik tokį, – „ABC naujienoms“ sakė mama. – Ji matė tik autizmą, todėl negali į jį žiūrėti kaip į kitokį.“

Mama pasakojo, kad po to, kai dukra perskaitė laišką, mokytojas paklausė mokinių, ar kas nors žino, kas yra autizmas ir ne visi vaikai galėjo atsakyti teigiamai. Dėl to jos dukra apie tai ir prakalbo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)