Mokyklos gimtadieniu laikoma spalio 20 diena, bet „Gabijovizija “ kiekvienais metais vyksta paskutinį penktadienį prieš pat rudens atostogas. Šių metų renginio tema buvo „Vinilinių plokštelių parduotuvė“.

Mokyklos scena kaip verdantis puodas kunkuliavo energingumu ir gera nuotaika, kurią skleidė mokiniai. Galimybę pasirodyti turėjo visi mokyklos mokiniai, nuo mažiausių iki didžiausių, nuo antrų pradinių klasių mokinių iki egzaminams besiruošiančių 12-okų.

„Gabijovizijos“ šou stebėjo ir vertino keturi komisijos nariai: latino šokio mokytoja Inga Strakalaitytė, buvusios Vilniaus Gabijos gimnazijos mokinės Justa Rubežiūtė ir Diana Gružauskaitė, komisijos pirmininkas buvo pats Vytautas Kontrimas, garsus aktorius, Lietuvos edukologijos universiteto Meninio ugdymo katedros docentas.

Patys jauniausi renginio dalyviai buvo 2 a klasės mokiniai Lukas Jasinevičius ir Emilija Šereikaitė, atlikę nuostabų šokį, kuris pribloškė visus savo energingumu ir jaunatviškumu, tai padėjo jiems gauti „Geriausios choreografijos“ nominaciją. Labai daug emocijų žiūrovams sukėlė Justo Žilinsko dainos.

Viename pasirodyme jis atliko Vido Bareikio dainą „Klounai irgi kartais verkia“, už tai gavo „Geriausio vaikino vokalo“ nominaciją, o kitas pasirodymas dvelkė šiuolaikiškumu bei 2016 metų mada. Justas atliko dainą „Party Maker“ kartu su Joriu Zaliausku ir Arnu Navicku, visi trys vaikinai gavo „Linksmiausio pasirodymo“ nominaciją. Po pasirodymų, per nominacijų įteikimo ceremoniją, Vytautas Kontrimas negailėjo pagyrimo žodžių Justui Žilinskui: „Jeigu jis norėtų, iškart priimčiau studijuoti į teatro kino pedagogiką“.

Savo grojimo fortepijonu gebėjimus parodė ir Mantas Blaževičius, pelnęs „Lyriškiausio pasirodymo“ nominaciją. Kaip ir kiekvienais metais, „Gabijovizijoje“ gausiausiai dalyvavo dainininkai, tarp kurių šiais metai buvo Gerda Repšytė („Originaliausias pasirodymas“), Živilė Gadliauskaitė („Geriausias gyvas garsas“), Greta Klimaitė („Geriausias merginos vokalas“), „Mokytojų dainos teatras“ , Mišrusis choras („Artistiškiausas pasirodymas“), Skaidrės Vedrickaitės ir Augustės Stanionytės duetas („Ryškiausias Gabijovizijos debiutas“), Luizos Steponavičiūtės, Igno Brazio ir Bartvydo Babensk trio. Būtent šio trio pasirodymą komisija išrinko „Geriausiu Gabijovizija 2016 pasirodymu“.

Parengė Mantas Mačionis, III A