Birželio 17 d. baigėsi pirmą kartą mūsų progimnazijoje organizuota 1-5 klasių mokinių vasaros poilsio dienos stovykla „Smagu kartu“ (I grupė – birželio 6-10 d., II grupė – birželio 13-17d.).

Pirmą savaitę stovykloje smagiai laiką leido 21 mokinys, antrą savaitę poilsiavo 20 mokinių. Stovyklos vadovė buvo mokytoja Dainora Raudienė, o įvairias veiklas organizuoti geranoriškai padėjo socialinė pedagogė Vaida Imbrasienė, mokytojai Alminas Raišelis, Janina Morkevičienė, Vaida Kielienė, Aldona Šarkanienė, visuomenės sveikatos specialistė Lolitas Puškorienė.

mokiniai ir mokytojai veikė stovykloje? Pirmąją dieną vyko stovyklos atidarymas – mokinius sveikino klounas Vaidas. Vaikai sužinojo, kaip saugiai leisti laiką vasarą, ką daryti nutikus nelaimingam atsitikimui ir pan. Po to visi kartu sutarėme dėl gero elgesio stovykloje taisyklių, mokiniai žaidė įvairius žaidimus, piešė kreidutėmis ant asfalto. Po pietų vykome į Gamtos mokyklą ir dalyvavome edukacinėje programoje „Gamta – visų namai“.

Antroji diena buvo Kūrybinė diena. Mokytojai Vaida Kielienė, Aldona Šarkanienė ir Alminas Raišelis mokė mokinius daryti įvairius fantastiškus kūrybinius darbelius: gėlyčių medį, medinius katinus ir kitas grožybes, piešti ant medžio gabalėlių, daryti gėles ir drugelius iš vitrininio popieriaus ir kt.

Trečioji diena buvo Miško diena. Stovyklautojai vyko į Berčiūnus. Aplankėme Berčiūnų Tautos kankinių bažnyčią, paskui sustojome prie kiekvienos Kryžiaus kelio stotelės – koplytstulpio. Kryžiaus kelio pabaigoje apžiūrėjome senosios bažnyčios griuvėsius ir čia pastatytą didingą paminklą „Kristaus prisikėlimas“. Šią ekskursiją vedė mokytoja Dainora Raudienė. Paskui miške esančioje stovyklavietėje mokytojas Alminas Raišelis mokė saugiai uždegti laužą, paruošti vyteles dešrelėms kepti. Kepėme dešreles, linksmai bendravome. Mokytoja Janina parengė įvairių gamtinių užduočių, kurios buvo ne tik smagios, bet ir informatyvios, nes suteikė naujų žinių apie augalus ir gyvūnus. Apžiūrėjome ir netoli stovyklavietės esančias senąsias Berčiūnų kapinaites.

Ketvirtoji diena buvo Išvykos diena. Vykome į Krekenavos regioninį parką. Ten lankytojų centre apžiūrėjome fantastišką ekspoziciją apie šiose apylinkėse sutinkamus augalus ir gyvūnus. Paskui dalyvavome edukacinėje programoje „Lobio ieškojimas“: su žemėlapiu rankose miške ieškojome sužymėtų stotelių, ten atlikome įvairias užduotis, kvėpavome fantastišku miško oru, klausėmės nepakartojamų miško garsų. Po to apžiūrėjome kitas regioninio parko įdomybes: fantastišką Pojūčių taką, Nevėžio upės slėnio pažintinį taką, Senvagių taką, užlipę į apžvalgos bokštą, gėrėjomės nuostabiais apylinkių vaizdais. Vienai grupei net pasisekė stebėti mūsų karių mokomąsias pratybas šiame bokšte.

Penktoji diena buvo Miesto diena. Pirmiausia mokiniai turėjo ekskursiją pėsčiomis po gimtąjį miestą, kurią vedė mokytoja Dainora: aplankėme Liūdinčios žydų motinos paminklą, mažoje Birutės gatvelėje esantį įspūdingą Raktų medį, gėrėjomės skulptūromis Senvagėje, Don Kichoto skulptūra prie teatro „Menas“ ir kt. Paskui Kraštotyros muziejuje mokiniai dalyvavo edukacinėse programose „Rankų darbo popierius“ (I grupė) ir „Aukštaičių žaidimai ir rateliai“ (II grupė). Pietavome kavinėje „Nendrė vėjyje“. Grižus į mokyklą, vyko stovyklos apibendrinimas ir uždarymas: linksmai peržiūrėjome nuotraukas, mokiniai išsakė savo nuomonę apie stovykloje praleistą laiką. Klounas Vaidas, kurio mokiniai labai laukė, atnešė dovanų. Jis taip pat įteikė mokiniams pažymėjimus, kad jie buvo puikūs stovyklautojai. Mokiniai parsinešė namo ir savo padarytus darbelius.

Visi stovyklautojai buvo tikrai šaunūs, draugiški, linksmi. Tikimės, kad stovykloje susidraugavę įvairių klasių mokiniai ir mokykloje bus draugiški, tolerantiški.

Stovyklą surengti padėjo Lietuvių Katalikų Religinės Šalpos fondas (JAV). Nuoširdžiai dėkojame šiam fondui už suteiktą galimybę mūsų progimnazijos mokiniams smagiai ir turiningai leisti vasaros atostogas.

Mokytoja Dainora Raudienė

Socialinė pedagogė Vaida Imbrasienė