Pirmąkart jis įvyko Keturvalakiuose, minint Tarptautinę šeimos dieną. Nuo tada šeimos aktyviai įsijungė į šią šventę, o kasmet jų vis tik daugėdavo. Skirtingais metų laikais šeimos varžosi žaisdamos futbolą manieže, futbolo stadione arba ant smėlio. Tėvai ir vaikai dalyvauja asmeniniuose konkursuose, kuriuose tenka išbandyti vis kažką naujo.

Šiemet į šeimų futbolo turnyrą atvyko Skamarakų, Burdzilauskų, Tumosų, Kisieliauskų, Dembinskų, Tamulynų, Gustaičių, Naujokaičių (Marijampolė), Čivinskų (Lakštučiai), Markevičių (Karkliniai), Zubrickų (Mokolai) šeimos.

Komandos varžėsi, žaisdamos futbolą su pirmo dydžio kamuoliu, ir mušdamos jį į mažus vartus. Dalyviai buvo suskirstyti į 2 pogrupius po 5 komandas. Po atkaklių, įdomių ir emocingų varžybų paaiškėjo, kad šiais metais „Vieningos šeimos“ nugalėtojų taurę laimėjo ir medaliais pasipuošė Burdzilauskų šeima, Sidabrinės vietos medalius iškovojo Dembinskai, o bronzos medaliai atiteko Čivinskų šeimos nariams.

Komandas prizininkes apdovanojo Marijampolės savivaldybės sporto skyriaus vedėjas Vytautas Papečkys ir vyriausioji specialistė Vida Tamkevičienė.

Atskirai buvo apdovanoti šeimos narių konkurso laimėtojai. Tėčio konkurse nugalėjo Egidijus Čivinskas, Mamų rungtyje taikliausia buvo Jurgita Tumosienė. Visi vaikai buvo apdovanoti Lietuvos masinio futbolo asociacijos įsteigtais suvenyrais. Asmeninius prizus dalyviams įsteigė Lietuvos masinio futbolo asociacijos vadybininkas Ignas Marcinkevičius ir Alvito pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas Povilas Melnykas.

Šventę organizavo Marijampolės futbolo centro treneris Martynas Karpavičius. Dalyvių sveikata rūpinosi Marijampolės visuomenės sveikatos biuro specialistė Irena Saldūnaitė.

Renginio rėmėjai: Marijampolės savivaldybės sporto skyrius, Marijampolės futbolo centras.

Renginio draugai: Lietuvos masinio futbolo asociacija ir judėjimas „Moterys už futbolą“, Vilkaviškio rajono Keturvalakių mokykla-daugiafunkcis centras, „STIHL“ futbolo akademija“.