Komandos buvos suskirstytos į pogrupius. Sužaidus varžybas pogrupiuose paaiškėjo, kad pusfinalyje susitiks Alksninės pagrindinės mokyklos ir Kalvarijos gimnazijos komandos, o kitoje poroje varžysis Nemunaičių pagrindinės mokyklos ir Kalvarijos gimnazijos moksleiviai.

Pirmame pusfinalyje Kalvarijos gimnazijos komanda tik rungtynių pabaigoje 2:1 įveikė alksniniečius, o kitoje poroje Nemunaičių komanda 4:0 nugalėjo Kalvarijos gimnazijos komandą. Finale Nemunaičių pagrindinės mokyklos moksleiviai 3:0 įveikė kalvarijiečius ir pateko į Marijampolės apskrities „Golas2016“ finalus.

Geriausia šventės žaidėja išrinkta Alksninės pagrindinės mokyklos komandos žaidėja Miglė Ivanauskaitė, kuri buvo apdovanota judėjimo „Moterys už futbolą“ marškinėliais. Žaidynių dalyviai buvo apdovanoti Lietuvos Masinio futbolo asociacijos ir judėjimo „Moterys už futbolą“ suvenyrais, bei „FAIR PLAY“ kortelėmis.

Žaidynes organizavo ir joms teisėjavo Marijampolės apskrities „Golas2016“ koordinatorius Martynas Karpavičius ir Kalvarijos gimnazijos mokytoja Inesa Karalienė. Vaikų sveikata rūpinosi Marijampolės visuomenės sveikatos biuro specialistė Irena Sadūnaitė.

Skatinant vaikų futbolo masiškumą Marijampolės apskrityje prisidėjo Všį „Marijampolės futbolo klubas“, Všį „Sveikatingumo idėjos“, Marijampolės futbolo centras, Marijampolės apskrities futbolo federacija, „STIHL“ futbolo akademija.