Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė” – tai vienas unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas turinčių ir tęsiančių šalies muzikinių renginių.

„Dainų dainelė“ siekia puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius. Dar nuo 1974 m. rengiamas „Dainų dainelės“ konkursas į profesionalaus muziko kelią atvedė jau ne vieną šiandien žinomą Lietuvos dainininką. Projekto iniciatoriai ir rengėjai: Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos radijas ir televizija.

Nuo 1998 m. Švietimo ir mokslo ministerijos pavedimu „Dainų dainelę“ organizuoja Nacionalinė M.K.Čiurlionio menų mokykla. Kas du metus ištisus devynis mėnesius trunkančiame projekte dalyvauja 3-19 metų vaikai ir mokiniai iš visų 60-ties Lietuvos savivaldybių.

Sausio 14 dieną Kretingos meno mokykloje įvyko Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ rajoninis etapas, kuriame nuskambėjo dvi dešimtys pasirodymų. Tarp jų pasirodę ir mūsų mokyklos dainorėliai - 3 b klasės mokinio Karolio Derkinčio bei 4 b klasės mokinės Elijos Urniežiūtės duetas ( muzikos mokytoja metodininkė M. Trušauskaitė) sėkmingai įveikė ir šį ir sekančius etapus ir pateko į finalinį Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ koncertą.

Balandžio 24 dieną, sekmadienį, išvydome ir mūsų mokyklos vokalinį duetą – 3 b klasės mokinį Karolį Derkintį ir 4 b klasės mokinę Eliją Urniežiūtę. Dainininkai atliko Aušros Niparavičienės dainą „Mano muzika“, akompanuos fortepijono mokytoja metodininkė Rita Pukelytė – Retkienė.

Visus kviečiame 2016 metų balandžio 25-30 dienomis balsuoti už Kretingos Marijono Daujoto pagrindinės mokyklos duetą, kuris pasirodys 15 numeriu.

Balsuoti bus galima per internetinę prieigą www.dainudainele.lt (balsavimas nemokamas).