Susirinkusieji išsiskirstė į vienuolika komandų. Varžybų dalyvius pasveikino mokytoja J. Mikulienė, šokių būrelio vadovė B. Želvienė pakvietė pasimankštinti. Visos komandos paruošė trumpus, nuotaikingus prisistatymus. Varžybų vyr. teisėjas mergaičių futbolo treneris M. Karpavičius komandas suskirstė į du pogrupius. Žaidimas prasidėjo.

Aikštelėse skambėjo raginimo šūksniai, juokas. Žaidėjus garsiomis ovacijomis palaikė sirgaliai. Kartu vyko ir žongliravimo kamuoliu varžybos „Mano laikas, mano draugai, mano futbolas“. Nuotaikos nesugadino ir prapliupęs lietus.

Varžybos yra varžybos, tad buvo apdovanoti nugalėtojai: trečiąją vietą laimėjo komanda „Žiburėlis“, sidabro medaliais pasipuošė komanda „Bendrystė“, čempionais tapo komanda „Keturiasdešimt“. Žongliravimo varžybų čempionais moterų tarpe tapo Martina Montvilaitė, o vyrų – Edvinas Simanaitis. Jie buvo apdovanoti taurėmis „Žongliravimo čempionas“. Visi įstaigos bendruomenės nariai apdovanoti jubiliejiniais keturiasdešimtmečio ženkliukais „Futboliukas „Draugiška bendruomenė 2016“ ir judėjimo „Moterys už futbolą“ apyrankėmis. Žaidėjai ir sirgaliai kupini teigiamų emocijų skirstėsi namo, linkėdami, kad futboliuko varžybos taptų tradiciniu įstaigos renginiu.

Dėkojame futboliuko teisėjoms Monikai Bačkieriūtei ir Miglei Padolskytei ir jų treneriui Martynui Karpavičiui, varžybų organizatorei Giedrei Neveckienei, už varžybų laiko fiksavimą A. Juškauskienei, slaugytojos pareigas atsakingai vykdžiusiai D. Ozarinskienei.