Įvairias temines veiklas, skirtas savaitei „Be patyčių“ mūsų mokykloje organizavo socialinė pedagogė Vitalija Kniukštienė ir Mokinių taryba, kuruojama rusų kalbos mokytojos Eugenijos Daniuk.

Pradinių klasių mokiniai, padedami savo tėvelių ar mokytojų, kūrė knygų skirtukus. Skirtukuose buvo perteiktos draugystės, paramos, pozityvaus bendravimo temos. Mokiniai panaudojo įvairias kūrimo technikas: piešiniai, karpiniai, mezginiai, aplikacijos, audimas ir kt.

Kovo 25 d. mokyklos fojė buvo surengta knygų skirtukų parodėlė. Sudaryta komisija (dailės mokytoja A. Bastienė, technologijų mokytoja M. Šaltmerienė) išrinko originaliausius, spalvingiausius ir labiausiai „Be patyčių“ temą atskleidžiančius knygų skirtukus.

Kūrybiškiausių knygų skirtukų autoriai: Dovydas Bendikas (2b), Evelina Šeškutė (2a), Nojus Šopaga (1b), Jokūbas Drakšas (1c), Ema Abelkytė (1c), Emilijus Latakas (2d), Einaras Bagdonavičius (2a), Augustė Kniukštaitė (3a), Ugnė Stonkutė (3a).

Klasės valandėlės metu 5-10 kl. mokiniai kartu su klasės vadovais žiurėjo ir aptarė prevencinius filmus, kurie buvo rekomenduoti VšĮ „Vaiko labui“ svetainėje „Be patyčių“.

Mokinių taryba parengė šviečiamąją medžiagą patyčių tema, kurią patalpino į mokyklos švieslentę bei į lankstinuką. Kiekvienam mokiniui svarbu žinoti kas yra patyčios bei kur kreiptis pagalbos jas išgyvenant. Klasių seniūnai informacinius lankstinukus padalino savo klasės mokiniams.

Muzikiniai skambučiai į pertraukas buvo kitokie nei kasdien, skambėjo dainų ištraukos apie draugystę, paskatą pozityviai bendrauti.

Veiksmo savaitės veiklas vainikavo Mokinių tarybos vedamas baigiamasis renginys „Draugystės balionai, kilkite į orą“. Renginio metu buvo paskelbti draugiškiausi klasės mokiniai, kuriuos išrinko patys mokiniai.

Net 24-iems mokiniams iš skirtingų klasių buvo įteiktos rašytinės nominacijos „Draugiškiausias klasės mokinys“. Paskelbti nominantai sulaukė gausybės mokinių aplodismentų. Vėliau finalinis renginio veiksmas persikėlė į mokyklos kiemą. Iš jo į dangų buvo paleisti simboliniai balionai, lydimi mokinių šūkio „Mes už draugystę!“.

Soc. pedagogė Vitalija Kniukštienė