110 metų jubiliejaus šventė prasidėjo Šv. Mišiomis Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Po jų visi išskubėjo į gimnaziją, kurioje vyko šventinis koncertas, bendraklasių susitikimai.

„Mūsų gimnazijos istorija ypatinga, nes ji pasakoja ne tik apie pastatus, bet pirmiausiai apie žmones. Gimnazija išugdė daug gabių, talentingų ir gerų žmonių, kuriais šiandien galima džiaugtis. Šią mokyklą baigė ir Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Šiaulių dramos teatro aktorius Sigitas Jakubauskas, kiti žinomi žmonės“, – kalbėjo dabartinis gimnazijos direktorius Pranas Jauneika. Jis taip pat pasidžiaugė mokinių akademiniais pasiekimais. Praėjusiais mokslo metais dvi gimnazijos abiturientės valstybinius egzaminus išlaikė šimtukais.

Gimnaziją jubiliejaus proga sveikino garbingi svečiai, buvę mokiniai, mokytojai.
Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas perdavė šventėje negalėjusio dalyvauti mero A. Vrubliausko sveikinimą su palinkėjimu: „Eikite keliu, kuris veda į didžiausią sėkmę, būkite smalsūs, išradingi, kupini troškimų.“ Vicemeras taip pat pažymėjo, kad gimnazija šiuolaikiška, o kolektyvas dirba darniai. „Čia jaučiama pagarba vieni kitiems ir glaudus bendradarbiavimas su Alytaus rajono savivaldybe“, – sakė A. Balčiūnas.

Už glaudų bendradarbiavimą su seniūnija, seniūnijos vaikų ugdymą padėkojo ir Pivašiūnų seniūnė Rima Čelkonienė.

Seimo narys Raimundas Markauskas palinkėjo, kad mokyklos istorija dar ilgai tęstųsi, o gimnazijai jubiliejaus proga perdavė LR švietimo ir mokslo ministerijos sveikinimą.

Alytaus rajono savivaldybės mero potvarkiu sudarytos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo darbo grupės narys socialinių mokslų daktaras Laurynas Kasčiūnas Pivašiūnų gimnazijoje lankėsi jau ne pirmą kartą. Sveikindamas jubiliejaus proga, L. Kasčiūnas pasidžiaugė, kad Pivašiūnų gimnazija rūpinasi mokinių pilietiškumo ugdymu. Mokyklai jis padovanojo angelą, kad ją saugotų. Šio mėnesio pradžioje mokiniams L. Kasčiūnas vedė istorinės atminties pamoką, pristatydamas ekspediciją „Karlagas 2015“.

Buvę mokiniai susidomėję apžiūrinėjo nuotraukų parodą, pristatytą kino juostoje su mokyklos istoriją ir dabartį menančiomis fotografijomis. Norintys galėjo nusifotografuoti prie jubiliejinės mobilios lentos. Bendraklasių, kolegų pokalbiai netilo ir po šventinio koncerto, kuriame dainavo Pivašiūnų gimnazijos buvusių ir esamų mokinių kapelija ,,Griežliukė“, merginų komanda ,,Juoda–Balta‘‘. Gražiausias dainas atliko dainininkė Agnė Petravičienė.

Pivašiūnų gimnazijos istorijos pradžia siekia XX amžiaus pradžią, t. y. 1905 metus, netrukus po lietuviškos spaudos atgavimo. Jos įkūrimas tarsi simbolizuoja lietuviško žodžio, rašto atgimimą. Būtent šiais metais buvo pastatytas specialiai mokyklai skirtas pastatas su viena klase. Tuomet mokykloje dirbo vos vienas mokytojas. Šiomis dienomis gimnazija kitokia: kūrybinga, veikli, iniciatyvi. Per 110 gyvavimo metų išleido 57 abiturientų laidas.