Į renginį atvyko gausi federacijos komanda – Vilma Zurzė, Vaidotas Rastenis, Anatolijus Stacenko, Šiaulių „Gintros–Universiteto“ žaidėjos ir kiti garbingi svečiai. Sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorė Lina Damkienė.

Lietuvos futbolo federacijos ir FIFA projektas „Live Your Goals“, dar žinomas pavadinimu „Įgyvendink savo svajones“, pradeda žengti savo pirmuosius žingsnius po šalies mokyklas. Projektas skirtas mergaitėms, 1–8 klasių moksleivėms, siekiant vystyti bei populiarinti futbolą.

Šio projekto veidais tapo trys ambasadorės – Greta Kaselytė, Vestina Neverdauskaitė ir Kamilė Vaičiulaitytė, žaidžiančios Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje. Ambasadorės patvirtino, kad futbolas yra tapęs neatsiejama jų gyvenimo dalimi ir jos pasiryžusios imtis misijos skleisti futbolo žinią kitiems.

Pirmajame projekto etape galėjo dalyvauti visos mokymo įstaigos, atsiuntusios paraiškas iki rugsėjo 21 dienos. LFF gavo dešimties šalies mokyklų paraiškas ir kvietimus pas jas atvykti ir supažindinti su projekto veikla. Atvykę į mokslo įstaigą projekto vykdytojai pasiūlė įdomią programą merginoms, užimtumą aktyvia fizine veikla, marškinėlius kiekvienai dalyvei, 5 naujus futbolo kamuolius mokyklai, gerą nuotaiką ir dovanas.

Pirmosiomis „Įgyvendink savo svajones“ stotelėmis tapo Jurbarko rajono Klausučių Stasio Santvaros pagrindinė mokykla ir Raseinių Šaltinio progimnazija. Iki gruodžio mėnesio pradžios projekto organizatoriai aplankys dar 8 mokslo įstaigas Vilniaus, Šiaulių (Kuršėnų Daugėlių pagrindinė mokykla), Utenos, Alytaus ir Klaipėdos apskrityse.

Vėlesniuose projekto etapuose iki 2018 metų bus siekiama suteikti moterims galimybę aktyviai įsitraukti į futbolo veiklą, padidinti moterų futbolo populiarumą bei sudaryti sąlygas moterų futbolui vystytis. Tikimasi, kad moterų futbolo sąjūdis plėtosis ir po 2018 m. įvyksiančio Europos merginų iki 17 m. čempionato Lietuvoje.

Pasaulinės kampanijos „Įgyvendink savo svajones“ pagrindiniai tikslai yra:

- skatinti kuo daugiau mergaičių, merginų ir moterų žaisti futbolą;

- didinti susidomėjimą moterų futbolu;

- suteikti galimybę kiekvienai mergaitei, merginai, moteriai išmėginti šią sporto šaką;

- įtvirtinti futbolą kaip populiariausią sporto šaką tarp moterų.

Kūno kultūros mokytojas Romualdas Juodis