Kažkada buvusių didžiulių langų, pro kuriuos švilpaudavo vėjai, vietoje – nedideli, sandarūs langeliai. Buvusi stiklo blokelių siena atnaujinta iš esmės. Visa sporto salė apšiltinta – tiek sienos, tiek lubos, stogas, tiek grindys, užklotos nauja sporto danga.

Kad tai senoji Krosnos mokyklos sporto salė, išduoda žalios sienos ir dar nesutvarkytos lubos. „Bus sutvarkyta“, ‒ iškart patikina Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. Jau kovo-balandžio mėnesiais Krosnos mokykloje prasidės dar vieno laimėto projekto, skirto vidaus ir išorės bei energetinio ūkio modernizavimui, darbai.

Susirinko garbūs svečiai ne šiaip apžiūrėti šios jaukios ir šiltos sporto salės, o iškilmingai paskelbti jos atidarymą. Kruopščiai sustyguotoje, gražioje šventėje dalyvavo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Gudžiauskas, rangos darbus atlikusios UAB „Pietų megrame“ direktorius Juozas Megelinskas, Krosnos seniūnė Sigina Basevičienė, Krosnos parapijos klebonas Juozas Klimavičius, mokyklos bendruomenė.

Šeimininkai išties atsakingai ruošėsi šventinei popietei, netrūko nei skambių dainų, nei ekspresyvių šokių ir net priminta, jog šie metai yra etnografinių regionų metai. Norėjosi dzūkuoti kartu su scenoje pasirodžiusia Erika Poškute. O kaip gyvai ir drąsiai renginį vedė ir tvirtai scenarijaus laikėsi Jokūbas Petrauskas, renginio svečius apdovanojęs baltais rožių žiedais.

„Džiugu būti čia, savo mokykloje. Matyti, kaip ji gražėja visų mūsų pastangomis“, ‒ kalbėjo meras A. Margelis, kuris netrukus šeimininkų buvo aprengtas vardiniais futbolo marškinėliais ir pakviestas kamuolio smūgiu į vartus paskelbti sporto salės atidarymą. Dar iškilmingesnis momentas buvo simbolinės atidarymo juostos perkirpimas. Po kurio beliko išbandyti visas sporto salės teikiamas galimybes – aktyviai sportuoti.

„Linkiu, kad ši sporto salė visuomet būtų pilna vaikų, jaunuolių, bendruomenės narių“, ‒ linkėjo vedėjas J. Gudžiauskas.

Tuo tarpu aikštėje pabiro vaikai, pasirengę pirmosioms varžyboms oficialiai atidarytoje šiltoje ir jaukioje Krosnos mokyklos sporto salėje. Pirmosios aikštėje jėgas išmėgino merginos, po to vyko „Futboliuko“ varžybos tarp Krosnos mokyklos vaikinų. Šiose varžybose nebuvo pralaimėjusių. Visi dalyviai buvo apdovanoti Lazdijų rajono savivaldybės mero A. Margelio įsteigtais medaliais ir diplomais, naudingiausi turnyro žaidėjai apdovanoti atminimo statulėlėmis, už aukštus pasiekimus futbolo srityje Krosnos mokyklos futbolininkams ir treneriams įteikta taurė.