Šiemet turnyre panoro dalyvauti net 18 mokyklą baigusių moksleivių. Dalyviai burtų tvarka suskirstyti į šešias komandas: „Atsarginių“, „VD-40“, „VRK“, „ČBBKKR“, „Autsaiderių“, „Kūdų ančių“, prie kurių prisijungė ir Krosnos mokyklos moksleivių komanda.

Po labai atkaklios kovos paaiškėjo turnyro prizininkai ir nugalėtojai. Turnyre surinkę aštuonis taškus, trečią vietą užėmė „ČBBKKR“ komanda (D. Maslauskas, A. Kizelevičius, A. Palionis). 

Dvi komandos „VD-40“ ir „Kūdų ančių“ iškovojo po penkias pergales ir tik po kartą pralaimėjo bei surinko vienodą taškų skaičių. Turnyro nugalėtoją lėmė tarpusavio susitikimo rezultatas, kuris buvo palankesnis „VD-40“ komandai (N. Stasiulionis, V. Ivanauskas, R. Arminas), kuri ir tapo ketvirtojo Krosnos mokyklą baigusių moksleivių 3x3 krepšinio turnyro „Gera sugrįžti, smagu parungtyniauti“ nugalėtoja.

Antra vieta atiteko „Kūdų ančių“ komandai (A. Zailskas, V. Brazinskas, A. Marcinkus). Ketvirtą, penktą, šeštą ir septintą vietas pasidalijo „VKR“, „Atsarginių“, „Krosnos mokyklos“ ir „Autsaiderių“ komandos.

Pertraukėlių tarp varžybų metu vyko baudų bei tritaškių metimo konkursai. Po labai atkaklios kovos finale savo priešininką J. Zailską įveikęs minimaliu rezultatu 8:7 baudų konkurso nugalėtoju tapo Krosnos mokyklos moskleivis I. Bučinskas. Tritaškių metimo konkurso finale ir vėl varžėsi J. Zailskas tik dabar su N. Stasiulioniu ir tik po pakartotinos serijos taikliausiu tritaškininku antrus metus iš eilės tapo J. Zailskas.

Apdovanojimo ceremonija prasidėjo Lazdijų rajono savivaldybės mero taikliu metimu į krepšį bei sveikinimo kalba. Jis pasidžiaugė gausiu jaunimo būriu, prisiminė laikus, kai dalyvaudavo įvairiose varžybose, pažadėjo kitais metais ir pats išbėgti į krepšinio aikštelę, taip pat pasveikino konkurso „Geriausių Lietuvos kūno kultūros mokytojų penketuko“ laureatą ir šio puikaus krepšinio turnyro sumanytoją bei organizatorių Krosnos mokyklos vyresnįjį kūno kultūros mokytoją Vaidą Jasevičių.

Komandos prizininkės apdovanotos medaliais ir diplomais, komanda nugalėtoja puikavosi turnyro taure. Naudingiausiu turnyro žaidėju jau trečią kartą pripažintas čempionų komandos kapitonas Nerijus Stasiulionis, kuris apdovanotas specialiu prizu - atminimo statulėle.

Baudų ir tritaškių konkurso nugalėtojams įteiktos atminimo statulėlės. Visi turnyro dalyviai apdovanoti dalyvio sertifikatais. Dėkojame turnyro rėmėjui ir globėjui Lazdijų rajono savivaldybės merui už paramą organizuojant Krosnos mokyklą baigusių moksleivių 3x3 krepšinio turnyrą „Gera sugrįžti, smagu parungtyniauti“.

Turnyras tikrai pavyko, jautėsi puiki atmosfera, gera nuotaika, buvo išbandyta atnaujinta Krosnos mokyklos sporto salė. Visuomet smagu susitikti, pabendrauti su gerais bičiuliais, o ypač šaunu parungtyniauti, pasivaržyti. Džiugu, kad norinčiųjų dalyvauti kasmet vis daugėja. Tvirtai galima teigti, kad šis turnyras Krosnos mokykloje jau tikrai tapo tradicinis, prie kurio prisijungė net ir Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.