Akcijos tikslas buvo paskatinti mokinius ir jų šeimas rūšiuoti atliekas, kad jas būtų galima perdirbti ir vėl naudoti mūsų gyvenime. Juk plastikas, išmestas kieme, miške ar šiaip kur nors mus supančioje aplinkoje, nesuyra tūkstančius metų. Nors gamtoje plastikas ilgai neyra, jame pasitaikančios medžiagos, pvz., dioksinas, deginant greitai plinta ore, vandenyje ir teršia juos. Todėl atliekų rūšiavimas yra, visų pirma, rūpinimasis savo ir savo aplinkos sveikata.

Akcijoje „Kamštelių vajus“ dalyvavo visų 1-8 klasių bendruomenės. Sausio 29-30 d. socialinės pedagogės kabinete visų pertraukų metu buvo matyti smagus šurmulys: mokiniai nešė maišelius ir maišus surinktų kamštelių, socialinė pedagogė Vaida Imbrasienė ir mokytoja Dainora Raudienė juos svėrė, Mokinių tarybos nariai užrašinėjo atneštų kamštelių svorį. Visi azartiškai stebėjo, kaip pilnėja dideli (160 l) surinktų kamštelių maišai: pririnkome beveik 8 maišus!

Taigi, 1-8 klasės iš viso surinko 109,937 kg plastikinių kamštelių! Jei visi tie kamšteliai būtų atsidūrę kiemuose ar šiaip kur ant žemės, koks baisus šiukšlynas būtų!

Surinktus kamštelius pristatėme į Panevėžio įmonę „Plastara“, kuri yra viena iš pirmaujančių standžių ir lanksčių plastikinių pakuočių gamintojų Baltijos regione. Įmonės atstovai, atvykę į mūsų progimnaziją išsivežti surinktų kamštelių, buvo maloniai nustebinti tokia akcija ir mokinių aktyvumu. Jie pakvietė aktyviausias klases į ekskursiją po savo įmonę, kad mokiniai pamatytų, kaip jų surinkti kamšteliai atgimsta antram gyvenimui.

Plastikiniai kamšteliai, pasirodo, tinka ir meniniams kūriniams. 5a, 5b,7a ir 8b klasių mokiniai iš kamštelių sukūrė gražius koliažus: „ Boružėlė“ (5b), „Antis medyje“ (8b), „Saugokime Žemę“ (5a) ir „Globokime gamtą“ (7a). Šie darbai buvo eksponuojami progimnazijos erdvėse.

Daugiausia kamštelių surinkusios klasės buvo apdovanotos padėkos raštais ir šakočiais, o II ir III vietas užėmusios klasės – padėkos raštais ir saldžiaisiais prizais.