„Nė kiek neabejojome, kad pasakysime AGOTA GRĮŽTA NAMO!“, – socialiniame tinkle pasidžiaugė pareigūnai.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis patvirtino, kad mergaitę rado policijos pareigūnai, ji gyva ir sveika.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigė, kad mergaitė sąmoninga, vežama į Kauno ligoninę apžiūrėti. R. Požėla patvirtino kad sulaikytas įtariamasis, gimęs 1981 metais, jis nėra mergaitei artimas asmuo.

„Įtariamasis yra policijos komisariate, su juo dirbama“, – sakė R. Požėla.

Daugiau informacijos žiniasklaidai planuojama pateikti per spaudos konferenciją, kuri vyks 1.00 val.

Liudytojui pavyko užfiksuoti vietą, kur buvo rasta mergaitė. Pasak įrašu feisbuke pasidalinusio vyro, veiksmas vyko garažuose Technikos g.

Sulaikant įtariamąjį ir išlaisvinant mergaitę, dalyvavo „Aras“.

Laiminga istorijos pabaiga viešai pasidžiaugė ir šalies vadovai.

„Kaip ir visa Lietuva, tikėjau, kad mažoji Agota pagaliau bus rasta sveika ir gyva. Taip ir nutiko! Dėkoju policijos pareigūnams ir visiems geros valios žmonėms, dvi paras dėjusiems titaniškas pastangas tam, kad mergaitė būtų rasta ir grįžtų namo. Ramybės Agotai ir jos šeimai“, – socialiniame tinkle rašė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Ačiū pareigūnams didžiausios įtampos sąlygomis sugebėjusiems dar kartą įrodyti, kad mūsų institucijos vertos didžiausios pagarbos ir pasitikėjimo. Ačiū padėjusiems. Ačiū netrukdžiusiems“, – visiems dėkojo premjerė Ingrida Šimonytė.

2014 metais gimusi mergaitė dingo, kai sekmadienį popiet iš namų Kaune, Trešnių take, išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės. Iki jos ji nenuvyko, netrukus paskelbta mergaitės paieška, į kurią buvo įsitraukusios gausios policijos pajėgos, joms talkino ir šauliai, savanoriai gyventojai. Policija tyrė įvairias versijas, tarp jų ir vaiko pagrobimo versiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)