"Haroldas Šinkūnas grįžo į fakultetą, mėgaujasi moksline veikla po politikos purvų, - "Ekstrai" sakė Vytautas Nekrošius, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas. - Universitete jis dėsto jau dešimt metų, apsigynė daktaro laipsnį parašęs labai gerą darbą apie teismų nepriklausomumą. Haroldas yra tikrai sąžiningas, padorus žmogus. Man gaila, kad jis štai taip buvo suvalgytas dėl kažkieno interesų".

Valentas Margevičius, balandžio 7-ąją gavęs Teismų tarybos pritarimą dėl atsistatydinimo ir pareiškęs, kad susipainiojusio mokslų daktaro ir prezidento patarėjo H.Šinkūno nepriimtų dirbti net notaru, kol kas sėdi be darbo. Nuo balandžio 19-osios Biržų teismui laikinai vadovauja teisėja Nida Solovjovienė. Ji tęsia ir V.Margevičiaus pradėtą teismo patalpų remontą. Kaip sekasi buvusiam teismo pirmininkui, kolegos nežino - jo telefonas išjungtas.

"Prieš porą savaičių mačiau Margevičių, kalbėjome, ką ir kaip jis ketina daryti. Minčių visokių turėjo, - apie kolegos planus papasakojo Panevėžio miesto apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Nevardauskis. - Žinoma, jis išgyvena dėl to, kas įvyko. Jam, kaip teisėjui, pretenzijų niekas neišsakė, kaip teisėjas jis vertėsi neblogai".

Tačiau skandalo herojų pasitraukimu konfrontacija teisėjų klane nesibaigė. Apeliacinio teismo teisėjas, Teismų tarybos narys Vigintas Višinskis neseniai kolegoms elektroniniu paštu išsiuntinėjo laišką, kuriame teigia, kad aiškinantis V.Margevičiaus paskyrimo teisėju aplinkybes yra daug nepagrįstai ignoruojamų klausimų. Kai kurie teisėjai šį laišką vertina kaip pasiruošimą teisėjų suvažiavimui, kuris įvyks gegužės 12 dieną. Ar ras drąsos teisėjai viešai prabilti apie juos ir teismų sistemą draskančias problemas ir ar imsis jas spręsti?