„Prigožinas su savo muzikantais jau Pietų karinės apygardos štabe reikalavo Gerasimovo ir Šoigu galvų. Neaišku, kiek milijoną gyventojų turinčiame Rostove yra Prigožino samdinių, bet fiksuota iki 300 Wagnerininkų su karine technika“, – šeštadienio rytą savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Anušauskas.

„Putinui turėtų aktyvuoti bunkerinį apsaugos planą ir paruošti eilinį fronto linijos tiesinimo planą Chersono ir Zaporižės srityse. Jau tada Prigožinas turės aiškint, kad nesutrukdė „specoperacijai“, – nurodė ministras.

ELTA primena, kad šeštadienį Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovui pažadėjus nuversti šalies karinę vadovybę, Maskvos meras pareiškė, kad šalies sostinėje imamasi „antiteroristinių“ priemonių.

„Dėl Maskvoje gaunamos informacijos imamasi antiteroristinių priemonių, skirtų saugumui sustiprinti“, – socialinėje žiniasklaidoje sakė Sergejus Sobianinas.

J. Prigožinas anksčiau sakė, kad jo daliniai įžengė į pietinį Rostovo regioną. Rostovo ir Lipecko regionų valdžia taip pat pranešė, kad ten stiprinamas saugumas.

FST pradėjo tyrimą dėl raginimų surengti „ginkluotą maištą“.

J. Prigožinas, jau kelis mėnesius kritikuojantis Rusijos gynybos ministeriją, penktadienį apkaltino Maskvą paleidus raketas į jo pajėgas ir pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų. Jis paragino rusus prisidėti prie jo pajėgų ir nubausti Maskvos karinę vadovybę, taip metęs įžūliausią iššūkį prezidentui Vladimirui Putinui nuo pat puolimo Ukrainoje pradžios praėjusiais metais.