Kėdainių rajono apylinkės teismas turėjo nagrinėti agrofirmos direktoriaus L.Grikšo skundą, kuriame D.Budrevičienė kaltinama jį viešai apšmeižusi.

Teismo prašoma už tai privataus kaltinimo tvarka iškelti baudžiamąją bylą.

Skunde rašoma, kad mėsos sūdytoja apšmeižė L.Grikšą, pateikusi esą tikrovės neatitinkančią informaciją, kad šis atleidžiant iš darbo D.Budrevičienę panaudojo psichologinį spaudimą ir bandė naudoti fizinį smurtą.

Anot D.Budrevičienės, direktorius smurtavo reikalaudamas pasirašyti tekstą, kuriuo ji neva prisipažįsta nusikaltusi prieš Krekenavos agrofirmos darbuotojus bei apšmeižusi bendrovę.

Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho šeimai priklausančios Krekenavos agrofirmos vadovai šią moterį atleido iš darbo apkaltinę ją šiurkščiu darbo drausmės pažeidimu.

Vakar vykusiame uždarame teismo posėdyje L.Grikšas pareiškė, jog geriausia išeitis būtų susitaikyti. Bendrovės vadovas taip pat paprašė atidėti teismo posėdį, nes pageidauja, kad jo interesams atstovautų advokatas, rašo „Lietuvos rytas“.

„Jis neįvardijo susitaikymo sąlygų. Neabejoju, kad tai bus padaryta kitame teismo posėdyje, kuriame dalyvaus ir jo advokatas.

Pati taikytis neketinu, nes nesijaučiu kalta. Pažeistos mano teisės, todėl kovosiu iki galo“, – vakar „Lietuvos rytui“ sakė D.Budrevičienė.