Luhansko kryptis

Ukrainos pajėgos atakavo rusų karinius taikinius Luhansko mieste.

Svatove. Lokalūs susidūrimai šiauriniame flange ir centre tęsiasi, pakitimų kontaktinėje linijoje nėra.

Kremina. Be pakitimų.

Lisičianskas. Rusai beveik visoje kontaktinėje linijoje intensyviai naudoja aviaciją. Atsižvelgiant į tai, kad jų puolimo potencialas čia yra sumenkęs, neatmestina, kad agresorius baiminasi ukrainiečių aktyvių veiksmų.

Tikėtina, jiems pavojingiausias veiksmų eigos variantas – Ukrainos vienetų puolimas Spirnės – Veselės ruože, su tikslu atkirsti šiaurinį rusų grupuotės Bachmute flangą. Turbūt todėl remiami aviacijos agresoriaus manevriniai vienetai surengė ataką Veselės link.

Donecko kryptis

Bachmutas. Penetracija tęsiasi.

Šiaurinis flangas. Ukrainiečiai plečia pleištą tarp Berhivkos ir Jahidnės, o jų artilerija apšaudo agresoriaus gynybos gilumą.

Abipusės atakos prie Orihovo Vasylivkos rodo, jog okupantų vienetai yra užimti ten, todėl vargiai jie padės stabilizuoti rusų padėtį prie Berhivkos.

Bachmuto miesto vakarinėse prieigose abi pusės stovi pozicinėje gynyboje.

Pietinis flangas. Kaip ir spėjo ekspertai, ukrainiečiai gerina savo taktinę padėtį prie Kurdiumivkos ir rengiasi pradėti intensyvesnes operacijas čia.

Karas Ukrainoje

Jie pastūmė rusų pozicijas už kanalo gyvenvietės šiaurės vakaruose. Tuo tarpu prie Klišijivkos tęsiasi sunkios kautynės, okupantai kontratakuoja, jų aviacija smūgiuoja Bila Horą, tačiau iniciatyvą savo rankose toliau išlaiko Ukrainos gynėjai.

Avdijivka – Marijinka. Šiauriniame Avdijivkos flange – be pakitimų. Rusai Avdijivkos miestą atakuoja aviacija.

Pervomaiskės ruože rusai atnaujino Pervomaiskės gyvenvietės puolimą iš pietų, tačiau tokie veiksmai jiems baigėsi nesėkme.

Marijinkos ruože vyksta tradicinė kovinė rutina. Griuvėsiais virtusioje gyvenvietėje tęsiasi intensyvūs susidūrimai tarp abiejų kariaujančių pusių.

Vuhledaras. Rusai ir toliau aviacijos smūgiais bando užkirsti kelią Ukrainos pajėgoms pasiruošti tolimesniems veiksmams.

Zaporižios kryptis

Kontaktinėje linijoje vyksta lokalūs, tačiau sunkūs mūšiai. Tikėtina, ukrainiečiai testuoja galimas puolimo ašis link Melitopollio ir Mariupollio.

Karščiausia – Orihivo ir Velyka Novosylkos ruožuose. Čia Ukrainos pajėgų būrio – kuopos dydžio manevriniai vienetai, kartais remiami tankų, puola rusų pozicijas.

Pasirodė optimistinių vertinimų, kad ukrainiečiams atskiruose ruožuose pavyko pralaužti rusų gynybą ir pajudėti apie 5 – 10 km. Šios informacijos patvirtinti ekspertai negali.

Mūšiai iš esmės vyksta kontaktinėje linijoje. Okupantai gana sumaniai išnaudoja savo žvalgybinius dronus. Fiksuojama atvejų, kai Ukrainos vienetai dar mūšio rikiuotės formavimo vietose yra apšaudomi rusų artilerijos.

Taip pat aktyviai veikia agresoriaus aviacija. Kaip ekspertai rašė anksčiau, lengva tikrai nebus, bet tai tik pradžia.

Ukrainiečiai toliau daužo rusų komunikacinius mazgus. Atakuoti kariniai objektai Tokmako apylinkėse.

Pietų kryptis – be pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)