VTEK pranešime pažymima, kad iš komisijai pateiktų duomenų nustatyta, kad gegužės pradžioje L. Pernavas darbiniame susitikime su STT dalyvavo kaip Jungtinėje Karalystėje veikiantis Lietuvos policijos atašė, kuriam yra taikomas Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (VPIDĮ), ir neturėjo teisės priimti sprendimo dėl STT tarnybinio automobilio panaudojimo.

Teigiama, kad VTEK vertinimo metu negavo duomenų, kad minimas asmuo galėjo paveikti ar įpareigoti STT atsakingus asmenis jį pavežti asmeniniais tikslais. Komisijai pateikta informacija, kad L. Pernavas buvo pavežtas pakeliui – STT pareigūnui važiuojant vykdyti tarnybos funkcijų ir tik paaiškėjus, jog vykstama ta pačia kryptimi.

Pateiktos ir vertintos aplinkybės yra nepakankamos teigti, kad Linas Pernavas, kaip Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje, aptariamoje situacijoje galėjo nesilaikyti VPIDĮ nuostatų, įpareigojančių nesinaudoti tarnybinėmis pareigomis ar tarnybiniu statusu asmeninei naudai gauti bei nesinaudoti ir neleisti kitiems naudotis valstybės ar savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai, todėl nusprendė tyrimo dėl L. Pernavo elgesio nepradėti.

Trečiadienį L. Pernavą prezidentas paskyrė į STT vadovo poziciją. Vadovauti tarnybai L. Pernavas pradės nuo šių metų birželio 19 d.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)