„Žvelgiant į tai ką daro Rusija, nebegali įsivaizduoti kur yra ribos, kur yra žmogiškumo, kur yra sveiko proto ribos. Tiesą sakant, apie sveiką protą jau sunku kalbėti apskritai nuo praėjusių metų vasario”, – antradienį lankydamasis Bratislavoje žurnalistams sakė sakė šalies vadovas.

Prezidento teigimu, pastarieji Rusijos agresijos veiksmai kelia neįsivaizduojamą žalą žmonėms bei gamtai.

„Tai sukelia milžiniškas pasekmes ne tik žmonių gyvybei, bet ir aplinkai, aplinkosaugai. Tada pradedi galvoti, kad gal jau nėra tabu šitas šantažas, kurį dabar dėl Zaporižios atominės elektrinės Rusija nuolat mėgina primesti visam likusiam civilizuotam pasauliui. Tai yra karo nusikaltimai, tai yra agresijos nusikaltimai ir, manau, kad tie, kurie tokius nusikaltimus leidžia sau daryti anksčiau ar vėliau sėdės teisiamųjų suole, nuleidę galvas ir prisiims tą atsakomybę, kurią privalo prisiimti”, – pažymėjo G. Nausėda.

ELTA primena, kad naktį į antradienį okupantai rusai susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, kuri yra prie Dniepro aukščiau Chersono. Šį faktą patvirtino Ukrainos Pietų operatyvinės karinės vadovybės atstovai, pranešė UNIAN.

Chersono srities karinė vadovybė pranešė, kad, rusams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, vanduo pasieks kritinį lygį per penkias valandas.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis po šio įvykio nusprendė skubiai surengti Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) posėdį.