„Direktorės elgesys diskredituoja švietimo ir ugdymo sistemą, yra niekaip nesuderinamas su švietimo įstaigos misija, todėl galimybių direktorei tęsti darbus nematome. Tokio elgesio netoleruosime ne tik švietimo įstaigose, bet ir nė vienoje kitoje savivaldybės pavaldumo įstaigoje“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Darželio direktorė darbo vietoje neblaivi pasirodė gegužės 29 d. Įvykis buvo užfiksuotas policijos, sulaukus pranešimo apie incidentą, į įstaigą nedelsiant nuvyko savivaldybės atstovai bei nušalino direktorę nuo darbo, savivaldybėje sudaryta tarnybinio patikrinimo komisija.

Komisija akcentuoja, kad įstaigos vadovo statusas suponuoja aukštesnį negu paprastai kitų darbuotojų atsakomybės laipsnį už įstaigai pavestų funkcijų ir uždavinių įgyvendinimą, jos darbo organizavimą bei teisės aktų reikalavimų laikymąsi.

Lietuvos Respublikos Švietimo įstatyme įvardinti švietimo tikslai, tokie kaip išugdyti kiekvienam asmeniui vertybines orientacijas, leidžiančias tapti doru, siekiančiu žinių, savarankišku, atsakingu, patriotiškai nusiteikusiu žmogumi, leidžia teigti, kad šioje srityje dirbantiems asmenims keliami itin aukšti nepriekaištingos reputacijos reikalavimai.

Tuo pagrindu įstaigos vadovės veiksmai – pasirodymas darbo metu ir darbo vietoje būnant apsvaigus nuo alkoholio (nustatytas 1,75 promilės girtumas), vertintini kaip tyčiniais ir kaltais veiksmais, diskredituojančiais visuomenės požiūrį į švietimo ir ugdymo sistemą, bei sąlygojančiais vadovės pasitikėjimo praradimą dėl jos užimamų pareigų. Sutartis su direktore nutraukiama be įspėjimo ir nemokant išeitinės išmokos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)