„Lietuva labai vertina draugiškus Lietuvos ir Švedijos santykius bei puikų bendradarbiavimą ES. Didžiuojuosi, kad šiandien mūsų valstybės išlieka ištikimos bendriems laisvės ir demokratijos idealams ir glaudžiai bendradarbiauja siekdamos kurti į ateitį orientuotą Europą bei tvarią taiką mūsų žemyne ir visame pasaulyje“, sakoma premjerės sveikinime.

„Tikimės, kad liepos mėnesį Vilniuje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime Švedija bus pasveikinta kaip visateisė Aljanso narė. Neabejoju svarbiu Švedijos vaidmeniu NATO stiprinant mūsų regiono saugumą ir atveriant naujas galimybes mūsų šalims glaudžiau bendradarbiauti saugumo ir gynybos srityse“, pabrėžė ji.

I. Šimonytė sakė esą įsitikinusu, kad stiprėjantys šalių santykiai „atvers naujų galimybių dar platesniam, abipusiai naudingam bendradarbiavimui ekonomikos srityje, taip pat mokslo, švietimo, kultūros ir kitose srityse“.

„Neabejoju, kad ir toliau stiprinsime savo draugiškus santykius ir bendradarbiavimą, sėkmingai įveiksime šiandienos iššūkius ir drauge judėsime pirmyn“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją