„Praeitą prezidiumo posėdį buvo sutarta, kad bus dažnesnis politinių aktualijų aptarimas. Tai dėl šios priežasties ir renkasi partijos prezidiumas“, – Eltai penktadienį teigė konservatorių frakcijos atstovė spaudai Raminta Keršytė.

TS-LKD partijoje vis garsiau šnekant apie nepasitenkinimą ankstesnio partijos prezidiumo sprendimu siūlyti pirmalaikius Seimo rinkimus, konservatorių Naujamiesčio skyrius prašo šaukti partijos Tarybos posėdį.

Oficialiame partijos vadovybei išsiųstame kreipimesi teigiama, kad „siūlymas partijai atsisakyti rinkimuose gauto mandato ir forsuoti kuo greitesnius Seimo rinkimus yra itin svarbus politinis žingsnis, dėl kurio turėtų spręsti platesnis TS-LKD narių ratas“.

Visgi, ar prezidiumo posėdyje ketinama diskutuoti dėl partijos tarybos posėdžio – neaišku. Kaip Eltai tikino TS-LKD vykdantysis sekretorius Martynas Prievelis, partijos vadovybė nėra gavusi kreipimosi su reikiamu parašų skaičiumi.

„Mes kažkokio rašto su surinktais parašais nesame gavę dėl tarybos posėdžio sušaukimo, tai kol kas nėra svarstomas šitas klausimas“, – Eltą informavo M. Prievelis.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių prezidiumas nutarė siūlyti Seimui ne tik tobulinti ydingą vietos savivaldos finansų sistemą, bet ir surengti naujus parlamento rinkimus. Registruotame nutarimo projekte numatoma, kad toks balsavimas būtų rengiamas rugsėjo 10 d.

Jeigu Seimui pritrūktų politinės valios ir būtų apsispręsta priešingai, būtų svarstomas Vyriausybės atsistatydinimas, skelbta TS-LKD vadovybės pranešime.

Pastaroji iniciatyva sutikta nevienareikšmiškai – valdantieji liberalai sako, kad Seimas turėtų apsispręsti dėl siūlymo šaukti pirmalaikius rinkimus tik po NATO viršūnių susitikimo. Tuo metu Laisvės partija nurodo esanti atvira iniciatyvai, nors pirmalaikiai rinkimai, jų nuomone, yra kraštutinė priemonė.

Vieningos nuomonės nėra ir pačių konservatorių gretose. Keletas parlamentarų patikino nepalaikysią Gabrieliaus Landsbergio siūlymo paleisti Seimą ir rengti naujus rinkimus, o konservatorių Naujamiesčio skyrius reikalauja šaukti partijos tarybos posėdį ir, pasak jų, visai valstybei svarbius klausimus spręsti įsiklausius į visos politinės bendruomenės pozicijas.

Kritikos pirmalaikių rinkimų iniciatyvai negaili ir TS-LKD garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis. Pasak jo, rinkėjų mandatą gavusi valdančioji dauguma privalo tęsti darbą.

„Svarbiausiosios, pakankamai išmintingos ir darbingos posąjūdinės partijos ritualinis susideginimas rinkos aikštėje, tikintis tuo atpirkti visuotinę nuodėmę, nepadės Lietuvai staigiuoju būdu, tik pablogins padėtį“, – laiške partijos nariams teigė V. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)