Trečias straipsnis skirtas konservatorių partijos atstovui Deividui Dargužui, kuris kiekvieną mėnesį pirko įspūdingus kiekius įvairiausių kanceliarinių prekių, tarsi turėtų savo kanceliarinių prekių kioskelį, kuriame prekiautų šiais daiktais. Per nepilnus dvejus metus politikas nusipirko net 45 segtuvus dokumentams, 28 dėklus dokumentams, 79 pakus spausdinimo popieriaus, 102 rašiklius ir dar 4 rašiklių rinkinius, 29 šratinukus, 46 pieštukus, 35 markerius, 5 dokumentų susegėjus, trejas žirkles, 3 liniuotes ir dar begalę įvairiausių kanceliarijos reikmenų...

Perprato išmokų įsisavinimo gudrybes

Konservatorių partijos atstovas Deividas Dargužas, kuriam šiuo metu 32-eji metai, Radviliškio rajono tarybos nariu tapo tik įpusėjus praėjusiai kadencijai – nuo 2021 metų vidurio, tačiau labai greitai perprato kanceliarinių išmokų įsisavinimo gudrybes ir netrukus ėmė neatsilikti nuo kai kurių politikos senbuvių. O kai kur – net pranoko ir politikos veteranus.

Visoje rajono Taryboje nėra nė vieno kito politiko, kuris galėtų varžytis su D. Dargužu pagal tai, kiek kanceliarinių prekių šis politikas pirkdavo kiekvieną mėnesį. Gal net nepirkdavo, o tik galimai susirinkdavo „čekiukus“ ir išsirašydavo pagal juos sąskaitą, kurią ir pristatydavo į rajono savivaldybę, nes protas neišneša, kaip politikas per nepilnus dvejus metus galėjo prirašyti ar prispausdinti 79 pakus popieriaus, išrašyti šimtus rašiklių, pusšimtį pieštukų ir kelias dešimtis markerių...

Išrašė daugiau kaip šimtą rašiklių

Visas kanceliarines prekes D. Dargužas pirkdavo tik iš vienos Radviliškyje esančios kanceliarinių prekių parduotuvės, į kurią užsukdavo kiekvieną mėnesį, o kartais – net ir dukart.

Mėgstamiausia konservatoriaus įsigyjama prekė buvo rašikliai, kurių, „Radviliškio naujienų“ žurnalistų paskaičiavimu, politikas nusipirko net 102. Bet ir jų D. Dargužui dar nepakako, todėl įsigijo keturis rašiklių rinkinius.

Panašu, kad Tarybos deputatas žiauriai daug rašydavo, nes jam per mažiau nei dvejus metus neužteko ir šitokio įspūdingo kiekio rašiklių, todėl politiko pirkinių sąraše – dar 29 šratinukai.

Atrodo, kad šis politikas daug rašė ne tik rašikliais, bet ir pieštukais, kurių nusipirko net 46 ir dar pridėjo drožtuką. O jeigu berašydamas kur nors suklysdavo, tai turbūt tą vietą ištrindavo trintukais, kurių nusipirko keturis.

Prirašė dešimtis tūkstančių lapų popieriaus

Standartinėje spausdinimo popieriaus pakuotėje dažniausiai būna 500 popieriaus lapų. Per nepilnus dvejus metus D. Dargužas įsigijo 79 pakus popieriaus.

Nesunku suskaičiuoti, kad iš viso politikas nusipirko apie 39 tūkstančius 500 lapų popieriaus, o tai reiškia, kad kiekvieną dieną, įskaitant savaitgalius ir šventes, D. Dargužas turėjo prirašyti ar prispausdinti maždaug po 60 lapų popieriaus.

Kad atspausdinti dokumentai neišsibarstytų, Tarybos narys juos turbūt kruopščiai susegdavo, nes tam už iš savivaldybės gaunamas išmokas įsigijo net penkis susegėjus ir skylamušį.

Politikui turbūt teko spręsti ir kitą sunkų uždavinį – kur sandėliuoti tokius kalnus prirašytų ir prispausdintų dokumentų. Panašu, kad jiems laikyti konservatorius nesivaržydamas nusipirko net 45 segtuvus, 28 dėklus dokumentams ir 6 pakus įmaučių (kai kuriose sąskaitose buvo nurodyta, kad viename pake yra 100 įmaučių).

Politikas ir karpė, ir klijavo...

Žiūrint į politiko už mokesčių mokėtojų lėšas įsigytų prekių sąrašą, galima susidaryti įspūdį, kad skaitydamas Tarybos posėdžių projektus D. Dargužas kai kurias vietas mėgdavo pasižymėti markeriu. Ir tokių vietų turbūt buvo labai daug, nes konservatorių atstovas per nepilnus dvejus metus išrašė net 35 įvairių spalvų markerius.

Kad markeriu brėžiama linija būtų tiesi, tam geriausia naudoti liniuotę. Galbūt dėl to konservatorius nusipirko net tris liniuotes, iš kurių viena aliuminė.

Gali būti, kad įdomesnes Tarybos sprendimų vietas Tarybos deputatas netgi išsikirpdavo. Ir atrodo, kad karpyti teko nemažai, nes per dvejus metus turbūt atšipo net dvejos žirklės ir teko pirkti trečias.

Tarp politiko pirkinių – ir penkios USB laikmenos, 7 pakeliai lipnių lapelių, 18 lipnių juostelių, 3 pakeliai klijų, 4 kontorinės knygos, 10 aukso ir sidabro spalvos maišelių, magnetukai „Šypsenėlės“ ir dar daug įvairių prekių. Kam visa tai galėjo naudoti politikas, paliekame nuspręsti skaitytojų fantazijai.

Nematė reikalo atsakyti į klausimus

„Radviliškio naujienos“ kreipėsi ir į patį D. Dargužą, kurio paklausė, kam jam reikėjo tiek daug šratinukų, trintukų, liniuočių, skylamušių, popieriaus, markerių, įmaučių, žirklių ir t. t.? O gal šių prekių politikas net nepirko, o tik susirinko kitų pirkėjų parduotuvėje paliktus čekius ir pagal juos paprašė išrašyti jam sąskaitą?

Politikas nematė reikalo atsakyti į klausimus, kur panaudojo mokesčių mokėtojų lėšas. „Nesvarbu, kokie bus mano atsakymai, – vis tiek parašysite savaip, kaip jums naudingiau, kad sudomintumėte savo auditoriją iškraipytais faktais apie mane“, – pareiškė konservatorius ir palinkėjo gražios dienos.

Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos ūkio dalies vedėju šiuo metu dirbantis D. Dargužas į rajono Tarybą ir vėl bandė patekti dalyvaudamas šių metų pavasarį vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose. Konservatorių sąraše jis liko 8 vietoje ir į Tarybą nepateko, nes šios partijos atstovai iškovojo tik 6 mandatus. Jeigu Tarybos nario mandatų atsisakytų du politikai iš konservatorių sąrašo, tada D. Dargužas vėl turėtų realų šansą grįžti prie valdžios lovio.