Diena šalyje bus nepastoviai debesuota. Vietomis, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, trumpai, daugiausia negausiai palis. Dienos pradžioje nedidelio lietaus gali dar kliūti ir Utenos apskričiai. Vėjas bus gana stiprus ir žvarbus – pūs iš šiaurės, šiaurės vakarų, kai kur gūsiuose įsibėgės iki 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra dieną sieks vos 12–17 laipsnių šilumos.

Mūsų sostinėje penktadienį lietaus tikimybė bus maža, temperatūra svyruos apie 15 laipsnių šilumos.

Šeštadienį Lietuvos orus lems nedidelio anticiklono rytinė – šaltesnioji dalis. Oras sausės, rasis daugiau pragiedrulių. Šiek tiek palynoti, ypač dieną, gali tik kur nors Aukštaitijoje ir šiaurės vakariniame šalies kampe. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, vakarų, bus smarkokas, tačiau pavojingų gūsių tikimybė nedidelė. Naktis bus labai vėsi: pragiedrėjus šilumos ore liks vos 1–6 laipsniai, o dirvos paviršiuje daug kur formuosis šalnos iki 0–4 laipsnių šalčio.

Stipriausios šalnos bus Žemaitijoje. Dieną padedant saulei oras sušils iki 13–18 laipsnių.

Sekmadienį dėl šiauriau slenkančio ciklono debesų vėl padaugės. Šiaurinėje šalies pusėje tarpais trumpai palis. Naktį lietus bus menkas, o dieną, ypač šiaurės rytuose, jau turėtų ne tik palyti, bet ir palaistyti perdžiūvusią žemę. Vėjas sekmadienio naktį pasisuks iš pietvakarių, kiek aprims, tačiau dieną vėl kryps iš vakarų, šiaurės vakarų ir taps stipresnis. Temperatūra debesuotą naktį bus švelnesnė, apie 4–9, pajūryje iki 11 laipsnių šilumos, dieną oras įšils kaip lietuvišką vasarą – iki 17–22 laipsnių šilumos.

Pirmadienį savo pozicijas turėtų atsikovoti aukštesnio slėgio sritis. Dangus vėl šviesės, žymesnio lietaus nebenumatoma. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Temperatūra naktį pažemės iki 3–8 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje bent kai kur vėl tikėtinos nestiprios šalnos. Dieną temperatūra daug kur kils iki 18–23 laipsnių šilumos, tik pajūryje bus vėsiau.