Kad tokio incidento išties būta – patvirtino ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė.

Ji nurodė, kad 18.43 val. buvo gautas pranešimas, jog Alytaus aplinkos apsaugos departamento pastate gali būti trys neblaivūs darbuotojai. Apie tai pranešęs vyriškis informavo, kad laukia pareigūnų vietoje.

Darbo patalpose – neblaivus

„Pranešėjas paaiškino, kad suveikus saugos signalizacijai, jis atvyko patikrinti patalpų, kadangi yra už tai atsakingas. Jis teigė, kad jam užėjus į rūsyje esančias patalpas, ten rado tris jam žinomus darbuotojus, kurie, pasak jo, vartojo alkoholinius gėrimus ne darbo metu, bet darbovietės patalpose“, – komentavo policijos atstovė K. Janulevičienė.

AlytusPlius.lt žiniomis, vyriškiui netikėtai užklupus tris rūsyje buvusius vyrus, kilo konfliktas. Patalpų atvykęs apžiūrėti pranešėjas viską fiksavo telefonu. Policija informuota ir apie tai, kad vienas iš trijulės prieš pranešėją galimai ėmėsi smurtinių veiksmų – teigiama, kad darbuotojas jam trenkė, suplėšė marškinėlius.

Atvykus policijai, įvykio vietoje buvo rastas pranešėjas ir tik vienas iš trijų asmenų, kurie buvo įvardinti kaip neblaivūs. Pareigūnai patikrino vietoje buvusio vyriškio blaivumą ir paaiškėjo, kad jis išties neblaivus – aplinkosaugininkui nustatytas 1,98 promilės girtumas.

AlytusPlius.lt šaltinių duomenimis, kiti du su juo rūsyje buvę vyrai pasišalino nespėjus atvykti pareigūnams.

„Pranešėjas parašė pareškimą policijai. Pradėtas aplinkybių patikslinimas dėl fizinio skausmo sukėlimo“, – sakė K. Janulevičienė.

Valdybos viršininkui – staigmena

Penktadienį po pietų susisiekus su Aplinkos apsaugos departamento Alytaus valdybos viršininku Česlovu Meržvinsku, šis teigė apie įvykį ir pats sužinojęs prieš keliolika minučių.

„Ką tik pats išgirdau, kad tarp dviejų darbuotojų įvyko incidentas. Tačiau jie man nepavaldūs. Anksčiau visi dirbę šiame pastate buvo vienoje struktūroje, buvo pavaldūs viršininkui. Po reformos, daugelis pavaldūs tiesiogiai departamentui. Todėl nieko nežinau, nesiimu vertinti ar komentuoti. Kreipkitės į departamentą“, – sakė Č. Meržvinskas.

Alkoholiui – nulinė tolerancija

AlytusPlius.lt raštu susisiekė su Aplinkos apsaugos departamento atstovu spaudai, prašydami šį įvykį pakomentuoti bei atsakyti, ar neblaivus inspektorius nušalintas nuo pareigų.

Gautas atsakymas iš Komunikacijos ir aplinkai saugaus elgesio skatinimo departamento Komunikacijos skyriaus:

Šiuo metu aiškinamasi šio atvejo aplinkybes, atliekamas tyrimas.

Atkreipiame dėmesį, kad Aplinkos apsaugos departamentas taiko nulinę toleranciją alkoholio vartojimui darbinėje aplinkoje.