Ukrainiečiai surengė dronų ataką Briansko srityje, toliau artilerija ir dronais atakuojami taikiniai Belgorodo ir Kursko srityse.

Tuo tarpu Ukrainos dangus trečiadienį buvo gerokai švaresnis – masinio raketų ir dronų smūgio nefiksuota. Tačiau, kaip skelbė Delfi, ketvirtadienio naktį Naktį Rusijos pajėgos užpuolė Kyjivą ir regioną. Per išpuolį žuvo trys žmonės, du iš jų vaikai.

Luhansko kryptis

Svatovė. Agresorius tęsia atakas šiauriniame ir pietiniame flanguose bei centre. Ukrainiečiai apgynė pozicijas, tęsia pergrupavimą gynybos gilumoje.

Kremina. Be pakitimų.

Lisičianskas. Ukrainos vienetai susigrąžino prieš kelias dienas prarastą poziciją Bilohorivkos šiaurės rytuose. Sektoriuje toliau tęsiasi pozicinės kautynės.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Rusai atakuoja prie Orihivo Vasylivkos taip bandydami praplėsti savo kol kas labai pažeidžiamą placdarmą aplink kelią Bachmutas – Slavianskas. Ukrainiečiai apsigynė, patys tęsia žvalgybą mūšiu siekdami identifikuoti okupantų gynybos spragas.

Bachmuto miesto vakarinėse prieigose vyksta poziciniai susidūrimai.

Pietinis flangas. Tęsiasi intensyvūs susidūrimai Klišijivkos prieigose, Ukrainos gynėjai lokaliomis atakomis bando plėsti savo placdarmą prie kanalo. Rusai bando apsisaugoti nuo galimo Ukrainos vienetų judėjimo nuo Kurdiumivkos, todėl atakuoja link Bila Horos. Kontaktinė linija nejuda.

Pasistūmėjo į priekį, bet teko trauktis

Avdijivka – Marijinka. Šiauriniame Avdijivkos flange agresoriui pavyko apie 1 km pasistūmėti prie Kamjankos, tačiau jie tik priartėjo prie aukštumose pozicijas įsirengusių ukrainiečių. Situacija panaši kaip ir prieš keletą dienų prie Bilohorivkos ar Bachmuto.

Po tokios „grandiozinės“ rusų pergalės Ukrainos gynėjai nuo aukštumų taip atidaužydavo okupantus, kad šie būdavo priversti užleisti pozicijas.

Karas Ukrainoje

Pervomaiskės ruože rusai atakuoja link Severnės bei tokiu būdu eilinį kartą bando trikdyti Avdijivkoje įtvirtinto rajono tiekimo ir pajėgų rotacijos kelius. Ir šį kartą puolimas nebuvo sėkmingas, ukrainiečiai apsigynė.

Marijinkos ruože agresorius intensyvina puolimą. Be nesėkmėmis pasibaigusių atakų Marijinkoje rusai taip pat atnaujino puolimą Pobedos ir Novomychailivkos link.

Visos šios pastangos nebuvo sėkmingos. Ukrainos pajėgos sėkmingai laiko gynybą toliau.

Vuhledaras. Rusai jau kelinta diena intensyviai naudoja aviaciją. Neatmestina, kad tai bei išaugęs okupantų aktyvumas Marijinkos ruože yra bendro agresoriaus plano trikdyti Ukrainos pajėgų pasiruošimą galimam puolimui link Volnovachos, dalis.

Zaporižios kryptis

Trečiadienį kryptyje kiek ramiau, ukrainiečiai tiek daug nebesiautėja. Dirba abiejų pusių artilerija.

Pietų kryptis

Ukrainiečiai smūgiavo naftos perdirbimo objektams prie Krasnodaro.

Vėl atakuotas jau gerokai pasvilęs Ilskij naftos perdirbimo objektas. Ukrainiečiai metodiškai degina agresoriaus degalų atsargas bei trikdo kuro gabenimo maršrutus į Krymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)